sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primul segment de drum expres din România va fi deschis joi. Când va fi gata lotul următor

  de - | 20 aprilie 2022, 8:52 PM | Naţional

  0

  captură video

  Autoritățile se pregătesc să inaugureze primul drum expres din România, informează stirileprotv.ro.

  Este drept, vorbim doar de 16 kilometri din șoseaua care leagă Craiova de Pitești, adică varianta de ocolire a orașului Balș, din județul Olt. Seamănă cu o autostradă, dar este cu patru metri mai îngustă, cu mai puține elemente de securitate, prin urmare și limita de viteză este mai mică.

  Segmentul face parte din tronsonul Balș – Slatina și va fi o variantă ocolitoare, mai ales că vorbim de cele mai aglomerate două orașe de pe traseu. Până în vară vor fi gata alți 20 de kilometri, care vor completa drumul până la Slatina. De lucrări se ocupă un construtor român, care ar trebui să termine până în 2024 trei dintre cele patru tronsoane.

  „După toate probabilitățile, mâine se va merge pe ceea ce se numește Centura Balș. Acest tronson 2 mai are încă un lot, lotul 2, Centura Slatina. Așa zisa Centură a Slatinei o să fie gata cel mai probabil cel mai târziu în luna iunie. Tot drumul între Craiova și Pitești o să fie gata cel mai devreme în doi ani din acest moment”, a declarat pentru Pro Tv Ionuț Ciurea, Pro Infrastructura.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.