Primul restaurant subacvatic din Europa se va construi în Norvegia | Foto
Un cabinet de arhitectură a realizat un proiect extrem de ambițios, un restaurant subacvatic, care va fi creat în cel mai sudic punct al ţărmului norvegian, potrivit stirinebune.gsp.ro.
Restaurantul se va afla la o adâncime de cinci metri, iar structura va fi de beton, de un metru înălțime, pentru a rezista sub presiunea apei.
Mulțumită unui geam de 11 metri lățime și 4 metri înălțime, clienții vor putea admira recifele din Marea Nordului. Suprafața exterioară va fi lăsată incoloră pentru a face ca priveliștea să fie superbă. Clădirea va avea trei nivele iar restaurantul, care va avea o capacitate de 100 de locuri, se va numi simplu, ” Under”. Sub intrare va exista un bar pentru şampanie, ce marchează tranziţia dintre coastă şi ocean.
Lucrările vor începe în februarie 2018, iar în 2019 ar putea fi inaugurat. Proiectul este al firmei de arhitectură Snøhetta, care are în cv Opera Naţională a Norvegiei sau Biblioteca Alexandrina din Egipt.
Foto: visitnorway.com (MIR / Snøhetta)
Comentariile portalului
Normal ca nu! Intr-o epoca in care industria transporturilor aeriene se dezvolta exponential in toata lumea ar fi o greseala greu de remediat. Pana si Odorheiul Secuiesc isi construieste aeroport (...)
Mergeti peste granita la unguri si invatati cum sa puneti in valoare resursele. Un dram de bun simt ar trebui sa caracterizeze autoritatile,si nu numai bufetul si bautura la (...)
Aradeanul vede, tace si voteaza tot asa. Nici nu mai comenteaza prea mult, ca are job si credite. Ba mai si da mita, aplauda si sta la poza, ca tot (...)