duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Primul iPhone pliabil, abia în 2026. Va fi foarte diferit de ce există pe piață

  de Special Arad | 23 ianuarie 2024, 8:15 AM | IT

  0

  (foto: Let's Go Digital)

  Recent, un director executiv al companiei Apple a anunțat că primul iPhone cu ecran pliabil va fi lansat în 2026. Pentru a compensa această întârziere, compania americană promite că viitorul său dispozitiv va fi fizic mai subțire și mai ușor. Rămâne de văzut cum și dacă Apple intenționează să se diferențieze în ceea ce privește experiența oferită utilizatorilor.

  Primele telefoane pliabile au fost lansate în 2019, este vorba despre Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X și Motorola Razr 2019. De atunci, au fost urmate de numeroase produse care profită de această tehnologie ce aduce modularitate unui factor de formă care lipsește foarte mult. Peste patruzeci de modele au fost comercializate în patru ani. Rivalul Apple și cel mai mare producător de telefoane din lume, compania Samsung, a ajuns deja la Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Dar și alte companii au lansat în ultimii ani telefoane pliabile, amintim aici pe Huawei, Honor, Xiaomi, OnePlus, Motorola, Vivo și Oppo. Dar, potrivit PhonAndroid, un brand este remarcabil prin absența sa în această listă: Apple.

  Gigantul tech american nu a lansat niciodată un telefon cu ecran pliabil. A prezentat mereu iPhone-uri „clasice”, evoluții ale primului smartphone dezvăluit de Steve Jobs în 2007. Cu toate acestea, zvonurile despre un iPhone pliabil circulă de câțiva ani. Începând din 2017, compania Apple a prezentat mai multe concepte create de designeri bazate pe brevete teoretice. Desigur, unele scurgeri mai recente au detaliat contururile prototipurilor imaginate de designerii Apple. Dar niciunul dintre ei nu a trecut de această etapă.

  Când va fi posibil să vă bucurați de iOS cu un ecran pliabil? Răspunsul a fost în sfârșit oficializat. Un director Apple a anunțat că primul iPhone pliabil va fi dezvăluit în 2026, potrivit unei surse media sud-coreene. Investir.com scrie că Apple va alege furnizori de ecrane pliabile în lunile următoare și va lucra cu aceștia în următorii doi ani pentru a optimiza și rafina această piesă centrală a unui telefon pliabil. Printre candidați găsim în mod firesc Samsung Display, dar și LG Display.

  Prin urmare, primul iPhone pliabil va sosi în 2026, cu siguranță în timpul evenimentului anual Apple organizat în fiecare an în luna septembrie. Va trebui, așadar, să așteptăm doi ani înainte de a descoperi roadele muncii gigantului american. O așteptare aproape inexplicabilă, pentru că pare enormă pentru piața de telefonie și în special pentru fanii Apple.

  Pentru a justifica această întârziere, care se acumulează deja din 2019, Apple anunță că produsul său va beneficia de un șasiu mult mai ușor și mult mai subțire decât ceea ce poți găsi astăzi într-un Galaxy Z Fold 5, un OnePlus Open sau Honor Magic V2, de exemplu. Aceasta presupune o nouă balama și noutăți în privința componentelor de la ecran. Chiar sună interesant după ce am văzut până acum atâtea telefoane pliabile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.