miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primul exercițiu de simulare nocturn pentru intervenții în caz de inundații din România

  de Special Arad | 7 iulie 2017, 3:42 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Administraţiile Bazinale de Apă Crişuri, Mureș, Banat și Someș-Tisa au organizat miercuri noaptea, 5- 6 iulie a.c., primul exerciţiu de simulare interbazinal pentru verificarea modului de funcționare a fluxului informațional – decizional  și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

  Desfășurarea de forțe s-a realizat pe malul drept al râului Crișul Negru pe sectorul podul CFR – podul rutier DN79, între comunele Avram Iancu, jud. Bihor, şi Zerind, jud. Arad, și a antrenat forţe şi mijloace moderne de intervenţie operativă. Pentru îndeplinirea scopului exerciţiului s-a luat ca ipoteză depăşirea pragurilor critice de precipitaţii sub formă de ploaie, căzute pe un sol umed, saturat de precipitaţiile căzute anterior, însoţite de intensificări ale vântului, context în care se prognozează atingerea şi depăşirea cotelor de pericol, aferente codului roșu, pe râul Crişul Negru.

  Timp de 7 ore, 180 de angajați ai Apele Române au supraînălțat aproape 4 km de diguri pentru a proteja astfel localitațile din vecinătate. S-au utilizat cele mai actuale soluții de apărare împotriva inundațiilor precum; hidrobaraje, aerobaraje, panouri din aluminiu și baraj tip aqua-stop. De asemeni au fost utilizate echipamente moderne și performante de umplut și transportat sacii cu nisip, iar noutatea exercițiului au fost sistemele de iluminat atât cele portabile, cât și cele de tip turn.

   

  Acest exercițiu a fost unul de mare anvergură care a antrenat forțe masive și mijloace de intervenție operativă semnificative verificând totodată modul de colaborare la inundații între echipele de intervenție din cadrul Apelor Române, cât și randamentul personalului în situații de stres. Exercițiul s-a finalizat, joi, dimineața la ora 02:00.

  iluminat

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.