duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Primarul nu s-a lăsat. Prioritatea începutului de an a trecut de vot, iar Aradul va avea brad artificial de Crăciun de 100.000 euro

  de Raluca Medeleanu | 18 ianuarie 2022, 2:58 PM | Administraţie

  3

  Bradul de la Sibiu din 2020, imagine cu rol ilustrativ

  Planul primarului de a cumpăra un brad artificial pentru a îl amplasa în fața Palatului Administrativ de Crăciun a fost anunțat încă din vara anului trecut, când orașul a ajuns în atenție națională, amuzându-se până și compania Coca Cola de preocupările noastre estivale. Totuși, când a venit momentul în care consilierii au trebuit să supună la vot proiectul prin care s-ar fi alocat banii necesari cumpărării lui, aceștia nu și-au dat acordul, spre nemulțumirea lui Bibarț, invocând diferite motive: unele legate de prețul mult prea mare (100.000 euro), altele legate de protecția mediului, căci plasticul ar fi o sursă poluantă.

  De atunci, Călin Bibarț a mai adus în discuție subiectul, cu convingerea că investiția și-ar scoate banii în următorii ani și militând pe ideea că e mai dezirabil pentru mediu să existe un singur brad artificial, decât să se taie în fiecare an câte unul natural.

  La ședința în care s-a supus la vot pentru prima dată această achiziție, în 27 septembrie, în Consiliul Local funcționa o alianță nedeclarată, însă observabilă, între consilierii grupărilor politice USR, PMP și PSD, care au fost extrem de vehemenți în exprimarea părerii lor că o cheltuială de 100.000 euro nu e chibzuită, chiar dacă vicele Faur le explicase că anual Primăria cheltuia în jur de de 12.000 euro pe câte un brad natural și că au existat ani când s-au cumpărat chiar trei. Proiectul cu bradul artificial a fost respins, neîndeplinindu-se numărul necesar de voturi, iar Crăciunul 2021 a adus Aradului un brad natural, pe care însă Primăria nu a cheltuit bani, ci a reușit să-l obțină printr-o sponsorizare.

  De la ședința din septembrie însă lucrurile s-au schimbat în Consiliul Local, iar acest lucru a mers în favoarea primarului. Odată cu numirea lui Ilie Cheșa (PSD) în funcția de viceprimar, consilierii din partidul din care face parte au început să voteze după „chipul și asemănarea” foștilor „rivali” din PNL, astfel că nu a fost de mirare când pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu din 18 ianuarie a fost introdus un proiect de hotărâre prin care se aducea un act adițional contractului de concesiune al iluminatului public din municipiu (cu firma Elba). În document, singura modificare a contractului este cumpărarea bradului.

  „În cadrul lucrărilor de iluminat festiv se confecționeazăbradul cu elemente de iluminatincluse, cu o înălțime de 19,8 metri, echipat cu elememte de iluminat și decorațiuni, în valoare de totală de 99.911,21 Euro inclusiv TVA”, se arată în proiectul de hotărâre care de această dată, surpriză (?), a adunat destule voturi pentru a fi aprobat. Dacă PMP și USR și-au menținut poziția inițială din toamnă, de această dată PSD a ridicat mâna pentru achiziție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Drac sa va belesca cu bradul vostru, la începutul sezonul rece ne-ați ținut în frig pe toți în case, scoli, grădinițe spitale , etc, ca să cumpărați voi un brad cu 100000 se euro. Sunt oameni și copilași care nu au ce manca idioți ce sunteți, mai ales în aceste vremuri grele, nu trebuia sa se facă nici rahatu ala de târg cu care v-ați falit ca e cel mai frumos din România, pe dracu, a fost oribil, țigănie, spălare de bani!

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.