Update Primarul comunei Tîrnova, liberalul Florin Farcașiu, declarat incompatibil. Vezi ce spune edilul despre raportul ANI

  de Andrei Fuliaș | 15 noiembrie 2016, 10:26 AM | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Primarul comunei Tîrnova, care este totodată cel mai vechi primar liberal din țară, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

  Inspectorii ANI spun că incompabilitatea lui Farcașiu survine în urma faptului că, în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014, acesta a deținut simultan funcția de primar al comunei Tîrnova și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlilor Gimanziale Tîrnova și Agrișu Mare.

  Totodată, raportul ANI spune că Farcașiu a participat, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale Consiliilor de Administrație ale celor două unități școlare.

  Concret, Florin Farcașiu se face vinovat de încălcarea dispozițiilor art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

  UPDATE – Vezi ce spune edilul despre raportul ANI

  Într-o discuție telefonică avută cu edilul comunei Tîrnova, Florin Farcașiu, acesta ne-a declarat că el nu știa absolut nimic despre vreun astfel de raport al Agenției Naționale de Integritate.

  „Vă spun sincer că nu știu absolut nimic despre vreun astfel de raport al ANI. Eu nu am primit raportul respectiv. Desigur, probabil că urmează să primesc și eu acest raport, pe care îl voi contesta de îndată. Există o Ordonanță de Urgență din anul 2014 care reglementează lucrurile reclamate de ANI în acest raport. Sunt sigur că voi câștiga în instanță, toți colegii mei primari care s-au aflat în această situație au câștigat”, ne-a declarat Florin Farcașiu.

  În urma discuției avute cu primarul comunei Tîrnova, am verificat cele spuse de acesta referitoare la o Ordonanță de Urgență care dă voie primarilor să facă parte din Consiliile de Administrație ale instituțiilor de învățământ. Într-adevăr OUG nr. 49/2014 prevede instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

  Puteți consulta întreg conținutul OUG nr. 49/2014 apăsând AICI.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.