Primarul Falcă umblă după bani pentru a-și vedea visul cu ochii: să plece din Arad ca europarlamentar independent!

  de Special Arad | 30 July 2018, 11:03 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  13

  De ani de zile se tot zvonea că Gheorghe Falcă îşi doreşte să acceadă într-o funcţie cu şi mai multe responsabilităţi decât aceea de primar al Aradului – una devenită prea „micuță” pentru edil. Cum ar fi o funcţie de ministru. Cât a fost PDL-ul, iar mai apoi PNL-ul la butoane a ratat (și nu la mustață!) toate remanierile şi schimbările de guverne. Nimeni nu-l propunea pentru nici o funcţie așa încât a ajuns să se propună singur de vreo câteva ori. Tot nimic… Aşa că i-a venit o altă idee. Funcţia de europarlamentar. Cum la alegerile trecute pentru Parlamentul European nu l-a pus nimeni pe vreun loc eligibil, Gheorghe Falcă a încercat în aceste luni să îşi pună în funcţiune sfera de interese pentru alegerile de anul viitor.

  Doar că nici acum partidul al cărui membru este nu pare să aibă de gând să îl pună pe vreun loc eligibil. Probabil că acesta a fost motivul pentru care Gheorghe Falcă s-ar fi hotărât să strângă semnături şi bani pentru  a-şi depune candidatura ca independent la funcţia de europarlamentar. De atunci umblă – și ne vin informații din toate părțile – pe la diverse chermeze şi întâlniri la care participă oameni de afaceri potenţi financiar şi cărora le-a propus să îi susţină campania electorală din 2019. Sumele ar fi destul de importante, însă mai important este numărul de semnături de care ar avea nevoie pentru a-şi depune candidatura, adică 200.000 (două sute de mii). Pe lângă asta ar mai avea nevoie şi de susţinerea a cel puţin unui trust de presă din România, care să-i promoveze campania.

  Visul e măreţ, ambiţia şi tupeul lui Falcă sunt cunoscute. De urmărit dacă va reuşi să convingă ceva antreprenori care să şi finanţeze măreţia plecării din Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • problema e urmatoarea: scapam de el prin a-l trimite sa faca bani grei de la europa, asta merita el oare? si 2) scapam de el dar ce ne facem daca geniile din arad voteaza „geniile” ramase aici: domnul „inchideti ochii”, altul agramat arogant, altul ipocrit la maxim. astia raman si vor sa il urmeze. ce ne facem? #alegeri #dilema

    +17 voturi
    +1
    -1
  1. taratata, goarnele au sunat!

   Ca sa tii sub control diversii indivizi din partid, la nivel local, trebuie sa le dai sperante: sa creada ca au acces la candidatura de primar. Deci lansarea zvonului cu plecarea la Bruxelles este din punctul asta de vedere foarte convenabila. Este doar o perdea de fum.
   Pe de alta parte daca pleaca la Bruxelles, intr-un mandat pierde orice influenta asupra oamenilor si a partidului, influenta care se va regasi in viitoarea conducere locala sau in viitorul primar. Odata pierduta marja de manevra si toate instrumentele pe care seful de partid le are la dispozitie inseamna o renuntare la a mai putea negocia orice altceva pe viitor. Crede cineva ca Falca va da primaria din mana pe Bruxellesul de pe gard?
   As spuna ca stirea asta nefondata pe altceva decat pe barfe, nu este altceva decat o manevra de manipulare.
   Sansele pentru un independent de a strange numarul de voturi necesar pentru PE sunt egale cu 0, in conditiile in care noi am avut doar 3 independenti: Laszlo Tokes, Eba lui Base (cu sustinerea PDL) si Diaconu (cu o sustinere media la nivel central foarte puternica si intr-un moment prielnic).
   Deci, din nou, zvon de rahat.
   Rezist sa cred ca vom ramane sa ne batem joc de noi prin realegerea ”raului cel mai mic”.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Cea mai buna rezolvare ar fi sa-l trimitem pe Falcone la el acasa, in Brad, judetul Hunedoara, sa candideze acolo pe postul de ilustru anonim „specialist la toate”, dar mai ales profesionist calificat in demolari, deci, meseria perfecta pentru viitorul acestui pacalici fara vreo valoare anume este aceea de sofer pe buldozer. 😀

   Ii uram succes in acest sens si sa speram ca nu vom mai auzi vreodata de el !

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.