vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria vrea să mărească tarifele la ștrand, bazinul de polo și la stadionul UTA

  de Raluca Medeleanu | 29 iulie 2022, 10:29 AM | Administraţie

  7

  Primăria municipiului Arad a publicat trei documente ce prevăd scumpiri la bilete, abonamente și închirieri atât la Ștrandul Neptun, cât și la Bazinul de Polo și Stadionul Francisc Neuman din Arad. Diferența de preț este considerabilă.

  De exemplu, prețul biletului de intrare întreg la ștrand ar urma să crească de la 22 la 35 de lei , prețul de intrare întreg (seara) la bazinul de polo de la 20 la 30 de lei, respectiv prețul de închiriere pentru un eveniment sportiv de la 13.500 lei  la 28.000 lei la Stadionul Francisc Neuman din Arad.

  Ultimele modificări la aceste tarife au fost făcute în perioada pandemiei. Acum, potrivit noilor proiecte de hotărâre puse la transparență decizională, tarifele ar urma să fie după cum urmează (cu mențiunea că acestea mai pot suporta modificări în cazul în care se iau în considerare anumite propuneri făcute în perioada aceasta, ori dacă se votează amendamente în ședința CLM în cadrul căreia vor fi supuse la vot) :

  tarife strandul neptun 2022tarife strandul neptun 2022 continuare

  tarife bazin polo arad 2022tarife bazin polo arad 2022 continuare

  tarife stadion uta arad 2022tarife stadion uta arad 2022 continuare

  Până la data de 21.08.2022, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.
  Proiectele de hotărâre pot fi consultate în întregime pe site-ul oficial al Primăriei Arad, la secțiunea Transparență Decizională, ori la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri între orele 08:30 – 14:00.

  Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La stadion a crescut prețul per eveniment/meci dar au inclus și antrenamentul din preziua meciului în tarif ceea ce e mult mai logic și corect.
   La punctul 6 pt spații comerciale și firma de răcoritoare și fanshop-ul vor trebui sa participe la licitație dacă își doresc să presteze activități comerciale în continuare la arena.
   Tot la arena la punctele 15 și 20 au fost introduse niște tarife în concordanță cu veniturile care le generează.
   Față de ciorna apărută inițial pe alt site această variantă este mult mai echitabilă și transparentă.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Rusine Bibart , Primariei, RECONS-ului, si CLM Arad !Asta va va fi sfarsitul, la fel cum i-a fost fie-iertatului DorePopa cand a introdu ghearele pentru autoturismele care n-au platit parcarea.RECONS e firma CLM, platita din banii aradenilor.In afara de utilitati si energie electrica si gaze nu ar trbui platit nimic de catre ONG UTA. Plus pentru iubitorii de miscare , inot, alte sporturi ar trebui incurajata miscarea nu pusa sub tarife prohibitive.Primaria Arad si CLM, si Directia de Sport, condusa de ilustrul Alexandru Meszar sunt intr-o situatie disperata , plus vis-a vis de mitingurile suporterilor UT-ei, vor sa bage pumnul in gura abonatilor si a iubitorilor de miscare din Arad.Dar solutii exista, vrei sa inoti, te duci la Padurice la Mateias, vrei sa alergi, alergi pe mal.La fotbal, joci si nu platesti, da-o -n PM dePrimarie si CL.,ca se va schimba primarul la urmatoarele alegeri si va exonera totul de la plata.Deci concluzie : Bibart=Primarie+CLM Arad= GUNOAIE

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Desi aparent pe langa subiect, are legatura tot cu disperarea recons de a produce pentru sine cat mai mult. Spun pentru sine, deoarece si in bilant este constant pe pierdere.

   Posibil sa fiu usor subiectiv deoarece am „interese” in zona. Este vorba de desființarea tuturor locurilor de parcare și montarea indicatoarelor cu „Oprirea interzisă” pe strazile adiacente fast-park micalaca intre universitate si genesys.

   Deoarece in forma actuala fastparkurile reprezinta un esec, recons cauta tot felul de metode si mijloace de a forta potentialii clienti pentru a le accesa parcarile(obligatoriu cu abonament). In loc sa faca locurile atractive prin pret au gasit solutia: oprirea interzisa pe toate strazile ce se invecineaza cu aceste parcari. Am cautat o hotarare de consiliu pe aceasta tema dar nu am gasit.

   Totusi sper ca indicatoarele sant montate doar temporar, pana la refacerea drumului distrus de ultimele lucrari (de canalizare), iar apoi se va opta pentru sistematizarea circulatiei, prin implementarea de sens unic si reluarea parcarii. Daca nu este o greseala montarea lor ar fi foarte interesant de stiut cu „nume prenume” cine de la sistematizare a reusit sa produca si sa aprobe aceasta mizerie.

   Am inteles. Nu mai este posibila parcarea gratuita.
   Daca tot nu se lasa parcare gratuita in cartiere, macar sa fie organizata ca lumea! Cum? Simplu.
   Pentru locul adjudecat prin licitatie, montata gheara si gata ai parcarea asigurata la locul dorit. Numar contract imprimat pe asfalt, verificabil de oricine online daca este valabil si in termen.

   Celelalte locuri (tot ce este fara gheara) raman disponibile pentru inchiriere cu ora in programul general stabilit 9-17 (In cartiere maxim 1leu/ora), iar seara si in weekend la liber cine mai prinde. Deasemenea daca nu este ridicata „gheara” se considera loc disponibil pentru inchirierea cu ora, iar seara liber la parcare.
   Vezi si zona afidea – genesys micalaca: ziua blocaje in trafic din cauza masinilor parcate, iar la 50 m doua fast parkuri cu peste 100 de locuri libere de parcare la etaj se pot utiliza tot pentru inchiriere cu ora. Vin la genesys oameni (pacienti) din toata tara si raman siderati cand vad ce organizare de rahat gasesc aici.

   Prin interzicerea parcarii pe acele strazi nu se rezolva aglomeratia, aceasta trebuie reglementata si taxata, dar in concordanta cu puterea de cumparare a aradenilor. Desi ne dorim, Aradul inca nu este Cluj.
   „Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie”.

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. ce frumos si asa vine iarna; iar UTA sa joace la SIRIA ca ii pe gratis; lumea sa faca baie la mures . doar strandul ii pe mures , costuri [ 0 ] Iar sefii sa mearga la bazine ca doar NU platesc. Si asa am fentat toti. Pana la urma ne desfintam si am scapat de o grije . Viitor asigurat

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.