Primăria speră la bani europeni pentru modernizarea liniilor și stațiilor de tramvai de la Podgoria până în Micălaca 300

  de Raluca Medeleanu | 18 august 2020, 12:22 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Un prim pas se face această săptămână, în vederea înaintării cererii de finanțare din bani europeni pentru modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul, pe tronsonul Podgoria – Micălaca zona 300. Consilierii locali vor vota în ședința CLM proiectul de hotărâre, iar după aceea angajații Primăriei Arad vor putea începe să întocmească documentația necesară.

  Chiar dacă în această vară Primăria a făcut anumite modificări la linia de tramvai din Micălaca pentru a putea permite circulația tramvaielor de tip Imperio, reprezentanții municipalității ne-au declarat că lucrările au fost doar un soi de „improvizație”, anume doar o adaptare pentru cerințele specifice modelului de tramvai de la Astra, însă nu suficient încât să declare tronsonul complet modernizat, așa cum a fost în cazul – de exemplu – al tronsoanelor din Aradul Nou, Piața Romană, care au fost modernizate prin banii împrumutați de la BERD.

  De această dată, Primăria dorește să acceseze fonduri europene pentru Podgoria – Micălaca 300, iar acum se pregătește să întocmească documentele necesare, dat fiind faptul că Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat metodologia de selecție a fișelor de proiect pentru perioada 2021-2027.

  Prin proiect se dorește, mai exact, modernizarea sectorului Piața Podgoria – Pasaj Micălaca ( 691m cale dublă și 1382 m cale simplă) și a sectorului Pasaj Micălaca – Micălaca zona III – inclusiv buclă (1225m cale dublă, 397 m cale simplă pe bucla de întoarcere și 60 m cale simplă pe linia de tragere), împreună cu 9 stații de tramvai de pe acest traseu.

  Totodată, prin proiectul pe fonduri europene, Primăria dorește să mai achiziționeze încă 2 tramvaie cu vagoane de capacitate medie. Rămâne de văzut dacă în urma licitației va câștiga tot compania Astra, cu ale sale Imperio.

  Menționăm că până la ora actuală, din 2014 încoace, la Arad există un număr total de 9 tramvaie noi, model Imperio, dintre care 3 au fost achiziționate anul acesta.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.