marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria și ADR Vest au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de legătură a zonei UTA cu strada Ștefan cel Mare

  de Special Arad | 21 noiembrie 2019, 12:06 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. În valoare de aproape 50 de milioane de euro, proiectul administrației locale este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

  Ambițiosul proiect presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie în lungime de 12m și 5 de capacitate mică în lungime 10m), amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza (17) de staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.

  „Am semnat în sfârșit acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la Minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele contestații la licitații. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

  Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

  Citește și: „Primăria a câștigat proiectul din fonduri europene prin care vrea să facă podul peste Mureș, ca o prelungire a str. Andrei Șaguna”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.