Primăria roagă populația să nu încurce buna desfășurare a Recensământului. Unde sunt cele 8 centre de recenzare fixe din municipiu

  de Special Arad | 6 iulie 2022, 3:48 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad face apel la concetățenii care, prin atitudinea lor, împiedică buna desfășurare a recensământului populației și al locuințelor.

  Unii cetățeni nu deschid ușa, deși se aude că sunt acasă, alții amenință și alungă recenzorul, închid ușa în nas, rup afișele de pe blocuri, prin care sunt înștiințați cu privire la datele recenzorului, manifestă, în general, o atitudine de respingere. Alți cetățeni susțin că au fost deja recenzați în etapa autorecenzării online. Este adevărat că populația Municipiului Arad a fost recenzată în proporție de peste 70%, dar numeroase chestionare nu au fost validate din cauza caracterului incomplet sau eronat al completării.
  De aceea, în etapa recenzării pe teren, aflată în desfășurare, sunt căutați acasă toți cetățenii ale căror chestionare nu au fost validate sau care nu au fost recenzați.

  Recensământul este o acțiune reglementată de lege, este obligatoriu. Refuzul de a fi recenzat se sancționează cu amendă între 1000 și 3000 lei.

  Deoarece au mai rămas puține zile de recenzat, îndemnăm arădenii să se recenzeze, să deschidă ușa recenzorului și să îndeplinească această obligație legală și civică. Interesul nu este să ne amendăm concetățenii, pe care îi respectăm, ci de a recenza întreaga populație care trăiește în Arad.

  Unii cetățeni nu deschid pentru că locuiesc fără forme legale. Îi rugăm să aibă încredere, recensământul urmărește un scop statistic, nu colectarea de date pentru impunerea fiscală sau identificarea pentru amendare.

  Numeroși indicatori importanți pentru viitorul orașului nostru au legătură cu numărul populației. Este important ca fiecare cetățean din Arad să fie inclus în numărul final, indiferent dacă locuiește cu forme legale sau nu.

  Pentru cei care sunt greu de găsit acasă sau care nu doresc să acorde interviul de recenzare la domiciliu, s-au organizat 8 centre de recenzare fixe în Municipiul Arad, la care sunt așteptați zilnic, cei interesați, începând de joi, 7 iulie, la Primăria Municipiului Arad și în alte locuri publice din oraș.

  CENTRE DE RECENZARE FIXE ÎN MUNICIPIUL ARAD  

  1.       Primăria Municipiului Arad
  Bulevardul Revoluției nr. 73, Palatul Cenad camera 5

  2.       Primăria Municipiului Arad
  Bulevardul Revoluției nr. 75, clădirea principală, camera 31

  3.       Primăria Municipiului Arad
  Bulevardul Revoluției nr. 75, clădirea principală, camera 37

  4.       Primăria Municipiului Arad
  Casieria Direcției Venituri, Cartier Fortuna, Calea Aurel Vlaicu, nr 206-218

  5.       Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae
  Cartier ALFA, str. Luceafărului 24-25

  6.       Centrul de zi pentru vârstnici
  Aradul Nou, Calea Timișorii nr. 39

  7.       Centrul pentru acordarea ajutoarelor de căldură
  Calea Radnei nr. 108

  8.       Poliția Locală Arad
  Calea Victoriei nr. 35 B-37

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.