Primăria reacționează la acuzațiile USR PLUS în legătură cu banii alocați Poliției Locale și școlilor arădene

  de - | 13 aprilie 2021, 2:10 PM | Administraţie

  0

  Ca urmare a publicării în mai multe site-uri de știri locale, dintre care și Special Arad, a comunicatului emis de USR PLUS: Primăria alocă de trei ori mai mulți bani Poliției Locale decât pentru Învățământ , Primăria Municipiului Arad a trimis următorul drept la replică:

  „30 milioane de lei sunt investiți în dotarea corespunzătoare a școlilor din Municipiul Arad, cu tablete dar și echipamente/dispozitive electronice, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, o sumă mult mai mare decât cea promovată în spațiul public (598.000 lei).
  Prin proiectul „Învățământ online performant în Arad”, Primăria Municipiului Arad achiziționează nu mai puțin de 18.166 tablete, 1.147 laptopuri, 462 camere de luat vederi, 173 table interactive și 62 de routere. Mai bine de 1000 de profesori sunt incluși în program și peste 18.000 de elevi, care provin din aproape 800 de clase, vor primi echipamente mobile IT.
  Unitățile de învățământ arădean sunt cele care și-au estimat necesarul de echipamente tehnice pentru desfășurarea orelor în cele mai bune și mai sigure condiții.
  Acesta este motivul pentru care în Bugetul general de venituri și chetuieli aferent anului 2021 regăsim numai 18 calculatoare și un singur laptop, majoritatea fiind solicitate pentru buna funcționare a unităților de învățământ (secretariat, contabilitate), nu pentru activități didactice.
  Învățământul a fost și rămâne o prioritate pentru administrația locală arădeană, fiindcă cea mai valoroasă resursă a prezentului, care poate și trebuie să fie investită în viitor, sunt copiii”, se arată în comunicatul Primăriei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.