duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria pregătește documentația pentru CNI, în vederea amenajării terenului de fotbal din Subcetate. Dacă va primi banii, rămâne de văzut

  de Special Arad | 1 noiembrie 2019, 12:05 PM | Administraţie

  1

  (foto: Google Satellite View )

  Primăria Municipiului Arad a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice amenajarea bazei sportive din cartierul Subcetate în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Inters Public sau Social, subprogramul „Complexuri sportive”. Veştile bune au venit la finele lunii octombrie când CNI a informat oficial municipalitatea arădeană că terenul de fotbal pe strada Cetăţii se numără printre cele 100 de baze sportive ce urmează să fie amenajate în întreaga ţară.

  Primăria Municipiului Arad pregăteşte zilele acestea documentaţia solicitată de CNI în vederea promovării obiectivului de investiţie în etapa următoare a programului. De asemenea va fi necesară şi adoptarea unei hotărâri de Consiliul Local prin care amplasamentul destinat construcţiei să fie predat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice cel care va realiza această investiţie prin intermediul CNI.

  Orice investiţie pe care reuşim s-o aducem în oraş este un motiv de bucurie. Suntem pe poziţii şi-i vom sprijini pe cei de la CNI cu tot ce ţine de noi. Sperăm doar să se ţină de cuvânt.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

  În urma amenajării, baza sportivă din Subcetate în suprafaţă de 14.000 mp va avea: un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA şi FRF (105m x 68m), cu nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic de 20m x 40m, ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal, baschet, o clădire administrativă, vestiare şi parcare pentru autovehicule şi autocar.

  Valoarea estimativă a investiţiei se ridică la 8,16 milioane de lei (1,6 milioane euro).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bai fratele meu avem strazi ca Strada Tribunul Axente care n-au fost asfaltate nici macar o data si care sunt la nici 500 metri de Teatrul Ioan Slavici iar lor le trebuie terenuri de fotbal!

   Avem strada pe care merge „tranvaiul” la Fat Frumos DECAPATA DE UN AN! Poetului care e extrem de circulata zilnic este mizerabila . Si voua va trebuie baza sportivă. Nu zic ca nu avem nevoie si de alea mah da’ cand ai tot confortul asigurat fraierilor care-ti platesc taxe atunci te apuci sa faci statui,baze sportive, stadioane etc.

   Uite de exemplu trecerea asta peste cale ferata:

   https://www.google.ro/maps/@46.2042916,21.2934514,3a,75y,154.33h,82.38t/data=!3m6!1e1!3m4!1skoLJ75nE6etPaNVDb-_-_g!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

   E ASA DE CAND ERAM EU PRUNC. ACUM AM 40 DE ANI SI E NESCHIMBATA! La fel alea din Bujac. Eu nu stiu nu va e jena asa putin? Sa ai strazi decapate de un an si tu sa te gandesti la rahaturi!

   Eu inca mai sper ca Dumnezo va scutura da’ se pare ca raman cu speranta!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.