vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Primăria Pecica, silită să ia măsuri drastice împotriva „unora” dintre tinerii din oraș!

  de Andreea Daniela B. | 25 iulie 2020, 4:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Putem spune că distanțarea socială nu este prea respectată de foarte mulți oameni, dar, dintre aceștia, mai ales adolescenții care ies seara în oraș sunt printre „vinovați”. În toate localitățile e la fel, așa e și în Pecica. După luni de zile în care nu a avut voie să calce în parcurile din localitate, tineretul profită din plin de măsurile mai blânde ale Guvernului. Așadar, odată cu relaxarea și cu vremea bună, atât pecicanii, cât și cei din satele aparținătoare au început să se strângă în parcuri. Grupuri mai mari sau mai mici, parcurile s-au umplut. Și pline au fost până în urmă cu vreo două zile, atunci când…

  Atunci când, scuzați repetiția, primarul Petru Antal, semnalat probabil de angajați ai primăriei, a scris întregii populații cum că a avut parte de o surpriză neplăcută când a găsit coji de semințe și sticle de alcool lăsate pe jos de patru tineri ce au considerat că gunoiul făcut nu trebuie strâns. Antal a și făcut o postare pe o pagină de socializare, spunând: „Dragi tineri, în cazul în care considerați că orașul nostru poate fi confundat, prin gesturile voastre, cu o groapă de gunoi, atunci vă invit să faceți același lucru la voi în sufragerie! Făptașii vor fi pedepsiți pe măsura faptelor comise! Ca să avem un oraș curat, toți trebuie să contribuim la acest lucru, inclusiv cei 4 nesimțiți care sunt autorii faptelor petrecute aseară, rezultatul fiind vizibil în poze! Postarea mea, face referire, bineînțeles, doar la acei tineri care sunt certați cu bunul simț.

  115708067 3083542395092902 8327344372896252801 o

  Făptașii au fost pedepsiți după cum și meritau, dar pentru ceea ce au făcut aceștia, mulți au avut de pierdut. Și punând lângă acest aspect negativ și faptul că distanțarea socială nu prea era respectată de tineri sau că muzica din parc deranja deseori cetățenii care au casele apropiate de parc, n-a mai fost decât „un pas” până la o măsură drastică luată de administrație: nici mai mult, nici mai puțin, Primăria Pecica a interzis accesul în parcuri după o anumită oră, mai precis ora 22.

  110875859 3069755603072815 4284258093022769620 n

  Agenții de poliție vor desfășura de acum și mai multe misiuni prin care vor fi îndepărtați cei care nu vor respecta decizia administrației.

  „Majoritatea tinerilor pecicani au cei șapte ani de acasă și respectă regulile, dar, din păcate, există și excepții. Grupuri de adolescenți care nu au bunul simț se adună noaptea în diferite zone ale orașului, în special în centru, unde fac gălăgie, ascultă muzică cu volumul tare și lasă mizerie. În urma colaborării foarte bune cu forțele de ordine am depistat o parte din ei și urmărim constant situația, folosind și sistemul de supraveghere video existent în oraș. Am identificat și amendat deja mai mulți făptași și sperăm ca pe viitor să nu mai avem asemenea probleme în orașul Pecica”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica, pentru Special Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La Fortuna in Arad e mai rău ca si in checheci acolo a fost și stare de urgență și tot nu sa schimbat nimic ,îmi pare RAU sa spun cu secția de politie langa acolo infracționalitatea e la ea acasă și nimeni nu face nimic de atâtea ani de zile .
   Îmi pare RAU sa o spun dar o zona mai urâtă că și acolo in Arad nu găsești cu politia in frunte .

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.