duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad: modalitățile de obținere a recipientelor și sacilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor

  de Special Arad | 17 mai 2023, 1:01 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad aduce la cunoștința cetățenilor informații esențiale privind colectarea selectivă a deșeurilor și modalitățile prin care pot obține recipiente și saci destinați acestei activități importante pentru mediu.

  „Pentru a contribui la atingerea obiectivelor noastre de reciclare, este crucial să începem colectarea selectivă încă de la nivelul gospodăriilor. În acest sens, vă prezentăm modalitățile de colectare adecvate pentru fiecare tip de deșeu:

  1. Deșeurile menajere: vă rugăm să utilizați pubela de culoare neagră pentru colectarea acestora.
  2. Deșeurile reciclabile din plastic și metal: pentru acestea, folosiți pubela de culoare galbenă.
  3. Deșeurile biodegradabile și vegetale din gospodărie: pentru a asigura o gestionare corespunzătoare a acestor deșeuri organice, vă recomandăm să le colectați în pubela de culoare maro.
  4. Deșeurile din hârtie și carton: acestea trebuie colectate în recipientele sau sacii de culoare albastră, special destinați pentru această categorie.
  5. Deșeurile reciclabile din sticlă: vă recomandăm să depuneți aceste deșeuri în containerele de culoare verde, plasate pe raza municipiului.

  În situația în care nu dețineți toate aceste recipiente sau saci specializați, vă asigurăm că RETIM Ecologic Service S.A. și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad (A.D.I. S.I.G.D.) vă pot ajuta. Tot ce trebuie să faceti este să vă prezentați la adresa Calea 6 Vânători (în curtea Cerealcom S.A.) pentru a primi recipiente și saci destinați colectării selective. De asemenea, dorim să informăm persoanele fizice care au contractat serviciile operatorului RETIM, dar nu au posibilitatea de a transporta individual aceste recipiente sau saci, că pot apela numărul de telefon 0374 – 885.692 sau pot transmite un e-mail la adresa [email protected] în vederea transportării gratuite a pubelelor sau a sacilor la domiciliu, menționând în detaliu adresa de domiciliu (strada, numărul de casă etc.).

  Pentru informații privind programul de colectare selectivă a deșeurilor, vă invităm să accesați pagina web a furnizorului RETIM Ecologic Service S.A. (AICI).

  De asemenea, detalii suplimentare privind ghidul de colectare selectivă a deșeurilor sunt disponibile AICI

  Dorim să subliniem importanța respectării colectării selective a deșeurilor pentru a proteja mediul înconjurător și a contribui la o comunitate mai curată și sustenabilă.

  Vă încurajăm să utilizați corespunzător recipiente și saci destinați fiecărui tip de deșeu, astfel încât să putem realiza împreună progrese semnificative în materie de reciclare. Mulțumim!”, transmite Primăria Municipiului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.