joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad, forțată în instanță să achite datorii de peste 150.000 lei pentru Cinema Studio

  de Raluca Medeleanu | 20 martie 2023, 5:32 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Cinematograful Studio, situat la parterul Palatului Bohuș, este unul dintre spațiile parcă efectiv uitate din Arad, aflat în administrarea Primăriei Arad. Intrat în posesia municipalității acum 11 ani, autoritățile locale nu mai au niciun plan să-l repună în funcțiune, uitând inclusiv să plătească cheltuielile pentru asociația de proprietari de care ține spațiul respectiv. Vorbim de datorii de peste 150.000 lei.

  Cinematograful Studio (construit în 1913) a trecut din posesia RADEF (Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film) în posesia municipalității în primăvara anului 2012, împreună cu cinematograful din Grădiște care a fost modernizat după 4 ani de la preluare.

  În 2017, Primăria se pregătea să întocmească proiectul tehnic pentru Cinema Studio, cu scopul ca „maxim anul viitor” să demareze o licitație publică pentru a moderniza și interiorul acestui fost cinematograf central, în vederea reutilizării spațiului.

  Anii au trecut, iar Primăria nu doar că nu a mai făcut niciun pas în vederea atingerii acestui obiectiv, ci – aflăm acum – a sărit chiar peste plata cheltuielilor comune ale imobilului, în decursul mai multor luni. În acest sens, asociația de proprietari de la Palatul Bohuș a acționat în instanță și a câștigat procesul în februarie 2023.

  Astfel, Primăria Arad este forțată să plătească cheltuielile restante (152.640,03 lei), penalizările (27.943,07 lei) și cheltuielile de judecată (1205,6 lei).

  decizie judecata cinema studio datorii primaria arad palatul bohus

   

  Citește și:

  •  Ruina cinematografului Studio va intra în reabilitare capitală • Special Arad · ultimele știri din Arad

  •  Comorile uitate ale unui oraș care pe vremuri clocotea de inovație. Povestea primelor lifturi din Arad • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.