Primăria Arad a încheiat anul 2020 cu reglări de conturi care au secătuit excedentul bugetar

  de Raluca Medeleanu | 8 ianuarie 2021, 11:18 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local din 2021 s-a aflat un proiect de hotărâre din care aflăm că anul 2020 s-a încheiat cu un deficit bugetar de peste 52 milioane de lei, pe secțiunea dezvoltare.

  Din explicațiile reprezentanților municipalității, prin votul consilierilor, „golul” de 52.733.341,53 lei a fost acoperit din excedentul bugetar, fiind propriu-zis mai mult o reglare de conturi la Trezorerie, prevăzută să se întâmple încă de la începutul anului 2020. La începutul anului trecut, când s-a alcătuit bugetul general de venituri și cheltuieli, pentru secțiunea dezvoltare erau alocați în jur de 100 milioane lei, din care aproximativ jumătate erau „rezervați” din excedentul bugetar (fondul în care sunt „puși deoparte” bani pentru diferitele proiecte care se desfășoară pe mai mulți ani), neștiindu-se în decursul anului 2020 câți bani se va reuși să se cheltuie pentru dezvoltarea orașului.

  Acum, când s-a tras linie, observăm că s-au cheltuit aproximativ 95% din banii prevăzuți.

  Astfel, în cadrul ședinței CLM, a fost aprobată această acoperire din excedent bugetar, lăsând astfel fondul respectiv destul de gol. Rămâne de văzut în ce fel va afecta acest lucru proiectele ce vor urma în decursul anului 2021. Dar asta, desigur, după aprobarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli din acest nou an.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.