Update Primăria a vrut să schimbe sensul de mers de pe Guttenbrunn de capul ei. Poliția nu a primit nici o solicitare în acest sens

  de Andrei Fuliaș | 4 aprilie 2017, 7:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Titlu inițial: Același sens, vechi și de demult… Poliția Rutieră a rămas la glumele de 1 aprilie 

  Știri Arad. Primăria Municipiului Arad anunța, pe 27 martie, că de la 1 aprilie strada Adam Muller Guttenbrunn devine stradă cu dublu sens pentru circulația autovehiculelor.

  În același comunicat emis de biroul de presă al Primăriei, se anunța că „pentru siguranța traficului, intersecția străzilor AM Guttenbrunn – Cetății – Ana Ipătescu se amenajează în sistem girație, astfel că începând de sâmbătă, 1 aprilie 2017, autovehiculele vor avea acces pe A.M. Guttenbrunn și dinspre strada Cetății  către Ștefan Cel Mare, dar și că strada Ana Ipătescu rămâne cu sens unic către Calea Timișorii”.

  Ei bine, seara trecută, la trei zile după ce anunțul Primăriei Municipiului Arad ar fi trebuit să intre în vigoare, circulația pe strada Adam Muller Guttenbrunn se desfășoară în continuare pe un singur sens, fiindcă indicatoarele rutiere au rămas aceleași care indică sensul unic pe această stradă. La intrarea de pe strada Ștefan cel Mare șoferii sunt întâmpinați de indicatorul „Sens unic”, în vreme ce la intrarea de pe strada Cetății indicatorul „Accesul interzis” este încă în funcțiune.

  Citește și: Noi reguli de circulație pentru o stradă din Aradul Nou

  Noi ne-am gândit că există trei variante de răspuns la întrebarea „S-a schimbat sau nu sensul de mers pe strada A.M. Guttenbrunn?”, anume: 1. Anunțul celor de la Primărie a fost de fapt o păcăleală de 1 aprilie; 2. Poliția Rutieră pur și simplu a uitat să modifice indicatoarele rutiere pe această stradă; 3. Nu există comunicare între Primăria Municipiului Arad și Poliția Rutieră.

  În continuare, vă prezentăm un material video care demonstrează cele spuse mai sus.

   

  UPDATE – Primăria a vrut să schimbe sensul de mers de pe Guttenbrunn de capul ei. Poliția nu a primit nici o solicitare

  Ca la noi, la nimeni! Se pare că Primăria Municipiului Arad, prin comisia de sistematizare a traficului, a decis de capul ei să schimbe sensul de mers de pe strada Adam Muller Guttenbrunn din cartierul Aradul Nou. Mai exact, deși a anunțat că se modifică circulația rutieră pe această stradă și că, din stradă cu sens unic, va deveni stradă cu dublu sens, Primăria nu a cerut de falt nici un aviz de la Poliția Rutieră pentru modificarea sau schimbarea indicatoarelor rutiere.

  În concluzie, toată această poveste nu a fost decât o mare păcăleală de 1 aprilie (ca să nu spunem o mare prostie) orchestrată de Primăria Municipiului Arad.

  Astfel că, agentul șef adjunct și totodată purtător de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, ne-a explicat următoarele: „Până la această oră, la IPJ Arad nu a fost depusă nici o solicitare cu privire la avizarea proiectului de schimbare a indicatoarelor de pe Strada Adam Muller Guttenbrunn, respectiv modificarea străzii din stradă cu sens unic în stradă cu dublu sens”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.