marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii pentru a identifica defectele existente în interiorul acestora

  de Special Arad | 13 august 2019, 12:51 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente.

  Aparatul a costat 157.000  lei aprox 28.000 euro fără TVA.

  La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor.

  Primăria a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii 2

  „Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată prvind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.