joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prima locuință pentru victimele violenței domestice la Arad costă peste 230.000 euro, preponderent din fonduri europene

  de Raluca Medeleanu | 6 martie 2020, 2:47 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Direcția Generală de Asistență Comunitară și Protecția Copilului Arad beneficiază, printr-un proiect european la nivel național, de o locuință special amenajată pentru a găzdui victimele violenței domestice. Din totalul proiectului, DGASPC Arad i s-a pus la dispoziție 1,137,174 lei (aprox 230.000 euro), sumă din care 2% este achitată de către Consiliul Județean Arad (22.743,50 lei / aprox 4.700 euro), iar restul fiind fonduri europene nerambursabile.

  În total, la nivel național, se construiesc 42 astfel de locuințe, prin proiectul „Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”. La Arad, vorbim de o casă (numită „Mara”) care are capacitatea de a găzdui 6 victime, având 3 dormitoare, băi aferente, o bibliotecă, spații comune și un spațiu de joacă, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al DGASPC Arad, Diana Vogel. Adresa locuinței se păstrează secretă din motive de securitate a victimelor, astfel încât agresorii să nu aibă posibilitatea să le contacteze.

  Aceasta ne-a declarat că, în decursul anului 2019, 129 de femei victime a violenței domestice de pe raza județului Arad au făcut sesizări instutuției, iar din acestea 21 au apelat la ajutorul efectiv.

  Locuința special amenajată și-a deschis porțile luna aceasta. Pe această cale, reamintim că pentru femeile aflate în situație de risc există numărul de telefon gratuit, disponibil non – stop, menit pentru a le veni în sprijin. Orice femeie care se află într-o asemenea situație poate să sune la numărul de telefon 0-800- 500- 333 (linie gratuită de urgență, disponibilă 24h/24h) și va primi toate informaţiile cu privire la modul în care poate accesa aceste servicii, atât cele de consiliere cât şi cele de găzduire.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.