duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Prima locomotivă de tip „hybrid”, construită în România, funcționează la Curtici

  de Special Arad | 17 octombrie 2023, 11:00 AM | Curtici | Știri Arad

  0

  Comunicat. Prima locomotivă românească de tip „hybrid”, construită 100% în România, funcționează la Curtici, în județul Arad, la terminalul intermodal Trade Trans.

  Terminalul s-a extins recent cu o parcare pentru camioane de mare tonaj. Trade Trans a achiziționat și o locomotivă hibrid, electrică, pentru a răspunde standardelor europene de reducere a poluării, care are un consum redus și aduce importante economii, în contextul creșterii prețurilor la combustibilii fosili.

  Noua achiziție este o realizare 100% românească, prin colaborarea a două firme, una din Constanța, cealaltă din Craiova, fiind prima locomotivă hibrid construită în țara noastră.

  Locomotiva tractează trenurile din terminalul intermodal în stația Curtici, cât și în zona de frontieră. Această locomotivă este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri, care au o masă de 2000 de tone.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.