vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prim-procuror reținut de DNA! A fost audiat 10 ore, în dosar apărând și… Aradul

  de Special Arad | 17 decembrie 2015, 9:27 AM | Naţional

  1

  Prim-procurorul Gligor Sabău, de la Parchetul Beiuș, a fost REȚINUT miercuri seara de DNA Oradea, după mai bine de zece ore de audieri. Acesta este acuzat de comiterea a peste 20 de infracţiuni, printre care mai multe fapte de luare de mită și șantaj.

  După ce săptămâna trecută mascaţii şi procurorii DNA Oradea au efectuat percheziţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, miercuri dimineața, prim-procurorul Gligor Sabău a fost chemat miercuri, la ora 11.00, la DNA. Prim-procurorul Parchetului Beiuş ar fi bănuit în total de 22 de infracţiuni, printre care se numără fapte de luare de mită şi şantaj.

  „Este prima dată când l-au chemat (la DNA). Nu am ce să vă spun. Nu ştim despre ce acuzaţii este vorba”, a declarat Alexandru Lele, avocatul prim-procurorului Sabău, scrie Vocea Transilvaniei.

  Potrivit unor surse, prim-procurorul Gligor Sabău  ar fi protejat activitatea infracţională a primarului de Beiuş, Adrian Domocoş. Edilul ar fi avut mai multe dosare la Parchetul local. Unul dintre dosare are legătură, susţin surse din anchetă, cu achiziţionarea unei autoturism Audi A6  în valoare de 16.000 euro, autoturism achiziţionat din banii Ocolului Codrii Beiuşului, aflat în subordinea Consiliului Local. Achiziţia fusese introdusă în buget sub pretextul că parcul auto era învechit, iar suprafaţa fondului forestier era foarte vastă, cuprinzând două judeţe, Bihor şi Arad, necesitând astfel multiple deplasări în teren.

  Mascaţii au efectuat percheziţii atât la locuinţa prim-procurorului Sabău, cât şi la cea a primarului Domocoş. Acestuia din urmă i-au cerut acte şi devize ale unor lucrări. Primarul Domocoş a declarat că nu are nicio treabă cu lucrările la care se face referire.

  În cazul în care se va lua în calcul reţinerea şi arestarea prim-procurorului Gligor,  secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va trebui să încuviinţeze atât măsura reţinerii cât şi a unei eventuale arestări pentru magistrat, scrie Vocea Transilvaniei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un ordinar, care face parte din categoria magistraților mafioți in roba! Si la Arad sunt mulți, judecători braconieri, mafioți imobiliari, spagari ( Tripa, Bolos si toți cei inca nedovediti). De sărbători, procurorului corupt ii uram un călduros LA MULTI ANI DE PUSCARIE!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.