miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Prezență mare la Târgul Educației de la Expo Arad

  de Special Arad | 5 mai 2023, 12:56 PM | Educaţie

  0

  Prima zi din cadrul Târgului educației – ediția 2023 s-a încheiat. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Arad cu sprijinul și în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad – prin Centrul Cultural Județean Arad și cele două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, ampla activitate educațională și-a dovedit impactul asupra publicului prin prezența unui număr exceptional de elevi și profesori.

  Peste 2500 elevi absolvenți ai claselor a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a și-au manifestat interesul pentru exponatele prezentate la cele 54 de standuri, având posibilitatea de a fi informați cu privire la oferta educațională prezentată de unitățile de învățământ, dar și de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, structurile M.A.I. și MApN și câțiva agenți economici.

  Evenimentul a fost presărat cu momente culturale diverse, fiind organizate și desfășurate, totodată, ateliere de lucru cu elevii, respectiv antrenamente de autoevaluare în alegerea traseului școlar și al carierei, oferite de către psihologii și consilierii școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad.

  „Ne exprimăm recunoștința față de partenerii și colaboratorii care au sprijinit organizarea evenimentului și față de cei care au fost astăzi prezenți la deschiderea porților noii ediții a Târgului Educației, demonstrând interesul și prioritatea acordată elevilor și educației, în general.

  Inspectoratul Școlar Județean Arad încearcă să ofere elevilor un bun prilej de a se informa corect și suplimentar în ceea ce privește alegerea traseului școlar și al carierei elevilor, dar și un prilej de a purta discuții directe cu specialiștii în consiliere și orientare vocațională.  Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de elevi încă din prima zi a târgului și îi așteptăm și astăzi cu aceeași bucurie și speranța că inițiativa noastră are eficiență în rândul acestora”, a declarat inspectorul școlar general, prof, Marius Göndör.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.