marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prețurile la energie și gaze, plafonate de la 1 aprilie

  de Special Arad | 19 martie 2022, 8:54 AM | Naţional

  0

  Guvernul a stabilit, prin Ordonanță de Urgență aprobată în ședința de vineri după-amiază, plafonarea preţului la energie electrică și gaze naturale. Măsura vizează consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.

  OUG prevede plafonarea prețurilor finale facturate la energie electrică pentru clienții casnici vulnerabili sau care se pot regăsi într-o situație de sărăcie energetică, pe două tranșe de consum, pe baza consumului mediu lunar realizat în anul 2021 și a prețurilor finale la gaze naturale.

   

  ENERGIE ELECTRICĂ

  Niciun cetățean nu va plăti mai mult de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul realizării unui consum mediu lunar în anul 2021 mai mic sau egal cu 100 kWh.

  Se plafonează la maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv.

  În cazul în care prețul din contractele în vigoare încheiate cu clienții finali este mai mic decât prețul maxim stabilit prin Ordonanța de Urgență, se aplică prețul contractual.

   

  GAZE NATURALE

  Începând cu 1 aprilie va fi aplicat un preț reglementat de maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus. Pentru protejarea economiei și păstrarea locurilor de muncă, se plafonează prețurile finale facturate pentru energie electrică și gaze naturale pentru clienții non-casnici, excepție fiind marii consumatori care vor beneficia de schema specifică industriei.

   

  ENERGIE ELECTRICĂ

  Prețul maxim aplicat va fi 1 leu/kWh, cu TVA inclus;

   

  GAZE NATURALE

  Prețul maxim va fi de 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul:

  – clienților non-casnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh,

  – precum și în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienți.

  Sursă aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.