miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Presupusul lider de necontestat al clanului mafiot ‘Ndrangheta, arestat în Spania! Acesta a evitat autoritățile timp de doi ani

  de - | 6 august 2021, 9:50 AM | Internaţional

  0

  (foto: BBC)

  Domenico Paviglianiti, suspectat că este unul dintre liderii puternicului clan mafiot ‘Ndrangheta, a fost arestat în Spania, după ce a reuşit să evite autorităţile timp de doi ani. Paviglianiti, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, a fost arestat pe străzile Madridului, conform autorităţilor.

  Cunoscut drept „il boss dei boss” (trad. – şeful tuturor şefilor), Paviglianiti – în vârstă de 60 de ani – era căutat pentru rolul jucat în mai multe infracţiuni comise începând cu anii 1980. Printre acestea se numără mai multe acuzaţii de crimă şi trafic de droguri. Anchetatorii au găsit şase telefoane mobile în casa acestuia în momentul arestării, aproape 6.000 de euro şi o carte de identitate portugheză falsă.

  Paviglianiti a fost arestat pentru prima dată în 1996, în Spania. A fost extrădat trei ani mai târziu în Italia, unde a fost pedepsit la închisoare pe viaţă. Cu toate acestea, a reuşit să fie eliberat în 2019, după ce avocaţii săi au identificat o eroare în pronunţarea sentinţei iniţiale. Bărbatul a fugit în Spania, dar în ianuarie 2021, un tribunal italian l-a condamnat din nou la 11 ani de închisoare pentru crimă şi participare la trafic de droguri.

  Poliţia consideră că Paviglianiti este capul ‘Ndrangheta, fiind persoana care supraveghează livrările de cocaină din America de Sud. ‘Ndrangheta este una dintre cele mai puternice organizaţii criminale din lume, controlând cea mai mare parte a traficului de cocaină din Europa.

  Citeste mai mult: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.