marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președinții de bloc atenționează Retim că dacă nu li se restituie cei 3% din sumele facturate, riscă rezilierea contractului

  de Special Arad | 22 februarie 2021, 12:45 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Comunicat. „Sute de asociații de proprietari, prin președinți, ne-au adus la cunoștință faptul că au depus adrese către S.C. Retim Ecologic Service S.A. pentru restituirea a 3% din sumele facturate de către operator și achitate de către asociațiile de proprietari pentru un serviciu neprestat, și anume serviciul de spălare a containerelor și recipentelor de colectare a deșeurilor menajere, aflate pe domeniul public, prevăzut în contractul civil încheiat între operatorul serviciului de salubrizare a localităților și utilizatorii colectivi.

  Prin aceste adrese, presedinții au informat operatorul serviciului de salubrizare a localităților că în cazul în care acesta nu va restitui sumele respective, asociațiile de proprietari vor fi puse în situația de a înceta contractul cu acest operator și de a se adresa instanțelor judecătorești pentru recuperarea sumelor datorate de către operator.

  În urma acestor adrese înregistrate la societatea Retim, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Județul Arad, reprezentată prin dna Simona Stan, în calitate de director adjunct al Asociației, având în vedere solicitarea Retim nr. 502/17.02.2021 de mediere, în condițiile art. 7, lit. g, din Contractul de concesiune nr. 1603/2017, a invitat reprezentanți din partea ULAL Arad, Retim Ecologic Service și Primăria Municipiului Arad la o întâlnire în data de 23.02.2021, la ora 10:00, în sala 60 din Primăria Municipiului Arad.

  Problemele de igienă și sănătate a populației, precum și de protecție și conservare a mediului, cauzate de serviciul defectuos, sărăcăcios, prestat sub parametrii de eficiență și calitate de către societatea Retim, în combinație cu lipsa unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor, sunt foarte bine cunoscute de către autoritățile administrației publice locale care însă au grijă să crească anual tariful serviciului și să amendeze cetățenii contribuabili/utilizatorii colectivi fără a le asigura condițiile și infrastructura necesare colectării selective a deșeurilor menajere pe domeniul public al municipiului Arad, în conformitate cu legislația în vigoare încă din anul 2007 și cu standardele europene”, transmite Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.