Președintele ULAL Arad, către directorul Bănățean de la Compania de Apă: „Să lămuriți unele aspecte legate de legalitatea situației creată în urma implementării programului de citire a contoarelor de apă”

  de Special Arad | 11 iunie 2019, 12:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Dorina Lupșe, ULAL Arad

  Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad a redactat o scrisoare deschisă adresată conducerii Companiei de Apă Arad, prin care cere lămuriri clare în legătură cu legalitatea modului în care s-a implementat programul de citire a contoarelor de apă. Mai jos vă reproducem integral scrisoarea:

  Către,
  Compania de Apă Arad S.A
  În atenția Domnului Director General
  Ing. Bănățean Gheorghe

  În urma adresei primite de la Compania pe care o conduceți apreciem că va trebui să lămuriți unele aspecte legate de legalitatea situației creată în urma implementării programului de citire a contoarelor de apă. Noi credem că era necesară o întâlnire și cu reprezentanții beneficiarilor atunci când afla în faza de proiect!
  Ați ales doar să îl afișați pe site-ul companiei.
  Domnule director,
  Facturile tipărite, cu consum estimat, au ajuns la consumatori, fără ca în prealabil aceștia să fie inștiințați în scris în legatură cu data și cu indexul de la care se aplică noul regulament.
  Acest regulament local pe care compania l-a implementat, trebuia, să fie în concordanță cu prevederile Legii nr. 241/2006, Ordinele nr. 88 si nr. 90 al ANRSC, care nu sunt facultative!
  De asemenea cititorii, care citeau contoarele lunar, o vor face de acum înainte la două luni sau poate se va renunța la cititorii de contoare calificați. În acest caz, cine va face citirile la două luni, contabilii companiei?
  Și cu cititorii calificați ați avut multe reclamații cu citiri eronate!
  Dați posibilitatea conform regulamentului să se transmită indexul lunar, apare însa, o problemă legată de intemperii, mai ales iarna când capacele sunt înghețate sau când căminele sunt inundate.
  Aceste cămine sunt la limita de proprietate și conform legii: „Branșamentul, până la contor, inclusiv căminul de branșament și contorul, aparțin rețelei publice de distribuție, indiferent de modul de finanțare a execuției.”
  De ce nu s-a hotărat montarea de contoare cu citire la distanta?
  Apreciem faptul ca sunteți deschiși și ați înțeles că este oportună o întâlnire între reprezentanții asociațiilor de proprietari din Arad și conducerea Companiei.

  Președinte ULAL Arad
  Dorina Lupșe

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.