vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dorina Lupșe (ULAL Arad): „Scumpirea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nu aduce nici o îmbunătățire”

  de Special Arad | 31 august 2021, 11:30 AM | Știri Arad

  0

  După facturile majorate pentru serviciul de salubrizare a localităților, arădenii s-au trezit și cu facturile majorate la serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, declară Dorina Lupșe, Președinte Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad. Asociațiile au primit facturile majorate începând cu luna august, majorare care a fost aprobată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad.

  „Votul consilierilor locali nu are nici o valoare în fața hotărârilor luate în cadrul acestei asociații, formată din 62 de UAT-uri reprezentate de primari, care, culmea, votează scumpiri care afectează viața celor care i-au votat.

  Dacă până acum majorările erau de aproximativ 3-4 bani/mc, de această dată majorarea este de 60 bani/mc. Astfel că un mc apă și canalizare costă 7,98 lei/mc, compus din preț apa rece 3,88 lei și tarif canalizare 4,10 lei, față de 7,38lei/mc, preț plătit de arădeni până în această lună.

  Această majorare este una destul de mare pentru consumatorii casnici, mai ales că această scumpire va contribui și la majorarea metrului cub de apă caldă de consum.

  Scumpirea acestei utilități publice nu aduce nici o îmbunătățire acestui serviciu, din contră, mărturie stau avariile rețelelor, precum și inundațiile repetate ale trotuarelor, străzilor și pivnițelor condominiilor în special. Această majorare a prețului la apă potabilă și tarifului pentru canalizare aduce o suma frumușică la bugetul Companiei de Apă Arad.

  Dacă facem un mic calcul și înmulțim 0,60 lei/mc cu 12.859.864 mc/an (sursa), livrat și facturat, suma care intră în plus, începând din această lună august, în contul Companiei de Apă Arad este 7,715 milioane lei =1,57 milioane euro. Se simte vreo îmbunătățire pentru beneficiar?

  Precizăm că acestea nu sunt ultimele măriri de tarife care vor avea loc în anul curent, prețurile utilitații vor crește în continuare”, anunță ULAL Arad într-un comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.