Președintele României l-a decorat post-mortem pe Zsolt Török, asta după ce Ministrul Sportului a ignorat timp de 5 luni decorarea acestuia la Cotroceni

  de - | 20 august 2019, 12:41 PM | Naţional

  0

  Președintele Iohannis a acordat „Ordinul Național Pentru Merit”, în grad de Cavaler, alpinistului Zsolt Török, care a decedat sâmbătă în Munții Făgăraș, scrie Libertatea.

  Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare, „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

  Alpinistul Zsolt Török a murit, sâmbătă, în timpul unei expediții în munții Făgăraș, în apropiere de Vârful Negoiu.

  Mai mulți alpiniști și-au exprimat nemulțumirea deoarece ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, nu a făcut niciun demers pentru decorarea lui Zsolt Török și a colegilor săi, pentru expediția pe muntele Pumori (Himalaya), deși actele au fost depuse în luna aprilie.

  Sursa: Libertatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.