Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea drumului județean Șofronea-Zimand Cuz

  de Special Arad | 14 septembrie 2019, 10:08 AM | Administraţie | Topic special

  0

  Comunicat. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au participat astăzi la semnarea contractului pentru modernizarea drumului județean Șofronea – Zimand Cuz. Lucrarea va fi realizată de firma PORR, care a finalizat în județul Arad modernizarea drumului Nădlac – Pereg, este în curs de finalizare a drumurilor Sintea Mare – Șepreuș, Grănicieri – Pilu și va începe lucrările pe tronsonul Gurahonț – Buteni.

  ,,În decurs de 10 zile suntem la a patra semnare de contract pentru modernizarea drumurilor județene, după tronsoanele Pâncota – Buteni, Gurahonț și Târnova – Tauț. Astăzi semnăm contractul cu firma PORR pentru dezvoltarea unei noi rute în județ, Șofronea – Zimand Cuz, de la care ne așteptăm să preia o parte din traficul de pe șoseaua de centură a Aradului. Realizăm o legătură a drumului Arad – Oradea cu rețeaua de drumuri transfrontaliere în care investim 13,5 milioane de euro din fonduri europene. Drumul Șofronea – Zimand Cuz va realiza astfel o scurtătură către punctul de trecere a frontierei Turnu, continuând înspre Șofronea și Variaș. Suntem în continuare interesați și de deschiderea permanentă a punctului de trecere a frontierei de la Variaș care în prezent funcționează doar sâmbăta, între orele 9 – 16. În momentul intrării României în Zona Schengen, acest drum, Zimandcuz – Șofronea, își va dovedi și mai mult utilitatea pentru racordarea la rețeaua drumurilor din Ungaria”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Câteva date tehnice despre DJ Șofronea – Zimand Cuz: modernizarea celor 5,7 km se va încheia în 12 luni, iar valoarea lucrării este de 7 112 273, 70 lei la care se adaugă TVA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.