sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele CCIA, Gheorghe Seculici a participat la Conferința Economică de Relații Externe și Parteneriat Maghiar-Român

  de Special Arad | 16 octombrie 2018, 8:18 AM | Administraţie

  0

  În data de 10 octombrie, președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici a participat la Conferința Economică de Relații Externe și Parteneriat Maghiar-Român, organizată în orașul Békéscsaba de Secțiunea Maghiară-Română a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei împreună cu Camera de Comerț și Industrie a județului Békés.

  „Salut perseverența secțiunii maghiaro-română a Camerei de Comerț și Industrie Ungară și a Camerei de Comerț și Industrie a județului Bekes de a menține tradiția organizării acestei Conferințe Economice de Relații Externe Bilaterale. Ungaria este unul dintre partenerii tradiționali ai României, iar rezultatele cooperării economice româno-ungare sunt excelente, fie că vorbim despre comerț, investiții sau cooperare transfrontalieră. Sper să vedem tot mai multe companii ungare interesate în valorificarea potențialului de cooperare cu toate regiunile României”, declară Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ Arad.

  În cadrul conferinței au fost dezbătute legăturile economice comerciale bilaterale, posibilitățile și oportunitățile de afaceri, activitățile de economie externă, respectiv posibilitățile de abordare a proiectelor transfrontaliere și nu numai, în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri din cele două ţări.

  Evenimentul a fost moderat de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Bekes, domnul dr. Orosz Tivadar.

  Ambasadorul României la Budapesta, domnul Marius Lazurcă şi secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, domnul Dunai Péter au avut o intervenție cuprinzătoare pe marginea relațiilor economice româno-maghiare.

  Consulul general al României la Gyula, domnul Florin-Trandafir Vasiloni, a prezentat un material intitulat, „Relaţiile economice româno-ungare”, în care a vorbit despre stadiul relației bilaterale româno-ungară, despre dinamica schimburilor comerciale între cele două state, despre modele de afaceri de succes, despre oportunitățile de investiție în economia românească și despre Programul Trasfrontalier RO-HU 2014-2020.

  Directorul general OTP Bank România, domnul Diósi László, a vorbit despre situația și perspectivele economice ale României în anul 2019.

  Prezentările au fost urmate de întâlniri de afaceri şi discuţii.

  Unul din obiectivele acestei conferinţe a fost accentuarea ideii de cooperare între regiuni, crearea unor parteneriate noi.

  Colaborarea dintre judeţul Arad şi judeţul Bekes funcționează atât în domeniul organizării de târguri și expoziții, cât și în implementarea unor proiecte transfrontaliere pe fonduri structurale. Activitățile CCIA Arad sunt orientate înspre întărirea legăturilor comerciale ale mediului de afaceri arădean și maghiar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.