marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele a promulgat legea prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor

  de - | 24 februarie 2021, 11:32 AM | Politikos

  0

  „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor”, anunță Administrația Prezidențială.

  Actul normativ va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

  Legea a fost inițiată de PSD, cu numeroase amendamente preluate de la USR-Plus şi PNL. Reamintim, UDMR nu a votat această lege.

  Marți, Avocatul Poporului a anunțat că nu va sesiza CCR pe această lege, deoarece „nu există nici un element de neconstituționalitate”.

  Un document obținut săptămâna aceasta de G4Media arată că 827 de foști parlamentari primesc pensii speciale în prezent, în timp ce pensia medie a unui fost parlamentar este de 5.741 de lei, iar cea mai mare pensie ajunge la aproape 15 mii de lei.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.