Preşcolarii învaţă circulaţie rutieră printr-o carte de colorat

  de Ovidiu Balint | 25 septembrie 2018, 10:31 AM | Educaţie

  0

  O iniţiativă de excepţie a unei firme private împreună cu Poliţia Română şi cu Editura Concordia din Arad s-a materializat de curând într-o carte pentru preşcolari.

  E o carte de colorat care le transmite micilor cititori informaţiile debază pentru regulile de circulaţie rutieră. Cum să traverseze o trecere de pietoni, semnele de circulaţie esenţiale pentru ei, şi alte informaţii despre circulaţia rutieră pe care copiii le învaţă colorând. Mi s-a părut o iniţiativă lăudabilă, fiindcă acum toată lumea face programe pentru device-uri, inclusiv pentru copii. E drept că şi acelea folosesc joaca pentru a educa un comportament al copiiilor, dar se ştie demult că scrierea de mână şi desenul de mână transmite cel mai bine informaţia către creier.

  Cartea are şi un personaj principal, Pepe, care îi conduce pe copii prin toate posibilele situaţii din circulaţia rutieră cu care ei s-ar putea întâlni.

  Calitatea grafică este de excepţie, iar scurtele texte sunt bine scrise. Cartea a apărut în 20.000 de exemplare care vor fi distribuite gratuit la preşcolarii din întreaga ţară.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.