sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Presa străină bubuie de arădeanca noastră, ziarele locale tac. Iar ea îți rupe bara…

  de Mihai Todoca | 2 martie 2023, 12:56 PM | Pamflet | Topic special

  2

  (foto: © Igor Zakharevich | Dreamstime.com)

  Nimeni nu o poate aprecia la adevărata ei valoare, doar șoferii și mecanicii auto

  Presa străină nu au putut-o ignora. „Campioana en titre nu a fost detronată!” citează Corriere della Sera, „Experiența își spune cuvântul” este titlul principal pe Washington Post, „O simplă formalitate” titrează Bild, iar în Franța, ziarul Le Figaro a deschis cu „Supraomenescul e puțin pentru ea”.

  Vorbim de o vedetă locală, pe care doar oamenii de rând o cunosc, cei ca noi și cei ca voi. Cei care o vedem zilnic, dar alegem să o ocolim. Nu ne-o dorim, nu știm să o apreciem, nu știm să-i acordăm importanța cuvenită unei vedete care mai că nu se pune în mijlocul drumului, doar, doar să o observăm și să-i acordăm o vorbă de apreciere.

  Nu, pe noi, arădenii, nu ne interesează cum a ajuns acolo unde e acum, chiar dacă nu și-a părăsit pentru o clipă orașul natal. Nu ne interesează că aceia care ne tranzitează orașul, prin cartierul Gai, calcă efectiv peste ea pentru că nu o observă la timp.

  Vedeta locală este Mariana Gropoiu, dar mulți o știu după numele de scenă: „Groapa Marianelor”și își face veacul pe strada Stefan Tenețchi lângă benzinăria Mavros și distruge orice mașină îi stă în cale. E timidă de felul ei, nu se lasă observată decât în ultimul moment, ca un prădător adevărat.

  Acum că am terminat cu gluma, șoferii care trec pe strada respectivă din Gai au de-a face cu un adevărat crater care le poate schimba postul de radio de la mașină dacă dau în ea, schimba bara față, scutul și baia de ulei. Iar asta în cel mai fericit caz. Porțiunea de drum aparține, din informațiile noastre, de CNAIR care, de când au șef timișorean, ne-au cam uitat, lăsând de izbeliște drumul principal din cartierul Gai, cartier care pare a fi blestemat de a suporta sutele de TIR-uri care trec prin el, lăsând adevărate tranșee de zeci de metri lungime pe șosea.

  gropita

  La un moment dat aceasta era semnalizată, dar a trecut atâta timp de atunci, încât ceea ce era o gropiță ușor de evitat a ajuns un adevărat crater care poate pune în pericol, și va pune la un moment dat dacă situația rămâne așa, siguranța participanților la trafic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Apartine pe naiba de CNAIR si inca o data se vede caracterul celor din Arad, adica sa dea vina pe oricare altii in afara de ei. In cazul acesta pe „un sef Timisorean”. Vina este a autoritatiilor locale, drumul acela tine ori de primaria Arad ori de CJ Arad, nu imi e clar daca acea strada este in orasul Arad, pare sa fie dar poate limita orasului nu include si acea strada de la periferie. Se mai vede si impotenta soferilor fiindca, desi cum au scris jurnalistii (prosti dealtfel) isi rup sute de masini acolo, nici unul dintre ei nu a pus mana sa repare groapa aceea. In Timis apropo daca nu primaria atunci CJ Timis face drumurile de langa oras, inclusiv noi drumuri intre localitatile limitrofe. Acolo si oamenii se misca, inclusiv sa propuna noi intersectii si sensuri giratorii acolo unde nu s-au facut. Adica se implica si oamenii dar si cei din localitatiile limitrofe, adica primariile. Apoi, jurnalistii nu sunt atat de cacat sa dea vina pe altii numai pe autoritatile in suburdinea carora chiar este drumul. Dar nah, din nou arata caracterul celor din Arad, cu tot cu jurnalisti prosti. Soferi impotenti, jurnalisti care dau vina pe altii numai pe cine nu trebuie, autoritati locale misrupiste care lasa o groapa chiar asa de mare sa existe…Asta e nivelul in Arad

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.