duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Presa națională: Barna și Dăncilă se bat pentru turul doi! Diferența între cei doi va fi foarte mică, dar nu se știe cine e câștigătorul!

  de Special Arad | 10 noiembrie 2019, 6:22 PM | Politikos

  0

  Trendul voturilor exprimate duminică, la alegerile prezidenţiale din Romînia, confirmă faptul că principala miză o constituie locul al doilea, adică numele candidatului care va intra în competiţie cu actualul preşedinte Klaus Iohannis, în turul al doilea.

  Potrivit unui EXIT Poll realizat de IRES şi obţinut de Adevărul și Știri pe surse, la ora 15.00 diferenţa dintre Viorica Dăncilă şi Dan Barna era de 4,5%. Cifrele nu iau în calcul şi votul din diaspora, acolo unde Dan Barna ar mai putea obţine 2-3 procente în plus, în funcţie de prezenţa la vot.

  Klaus Iohannis conduce detaşat, cu aproape 40% din voturile exprimate de alegătorii din România.

  Votul românilor din străinătate ar putea înclina decisiv balanţa, în condiţiile în care se arată un aflux considerabil. În diaspora, au votat peste 500.000 de români până la ora 15.30, ceea ce reprezintă o prezenţă record.

  În ţară, la ora 15.30, prezenţa la vot a depăşit 30%. În 2014, prezenţa în primul tur a fost de 52,31%.

  O altă caracteristică, semnalată de Adevărul, este aceea că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale precedente, trendul votului s-a inversat: la urne au ieşit mai mulţi alegători din mediul urban decât cei din mediul rural, arată statistica publicată de BEC. Diferenţa e substanţială: aproape 1 milion de voturi.

  Totuși, nimeni nu a confirmat această informatie, care ar proveni de la institutele care se ocupa cu exit-pollurile. Ceea ce ne face să ne îndoim de veridicitatea acesteia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.