miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Preotul Eugen Budiul a trecut la viața cea veşnică

  de Special Arad | 26 septembrie 2022, 11:55 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Părintele Eugen Budiul, preot în Parohia Birchiș, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă astăzi, 26 septembrie 2022, la vârsta de 64 de ani, informează Arhiepiscopia Aradului.

  Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

  Date biografice:

  Părintele Eugen Budiul s-a născut la data de 15 februarie 1958, în localitatea Bățălan, Jud. Hunedoara.

  După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș și ale Institutului Teologic din Sibiu.

  În anul 1982 se căsătorește cu tânăra Liliana Mariana Bârză. În anul 1985 este hirotonit preot pe seama Parohiei Birchiș, Protopopiatul Lipova, unde slujește până la încetarea din viață.

  În anul 2013 este distins de către IPS Părinte Timotei cu rangul de iconom.

  Părintele Eugen Budiul a încetat din viaţă la vârsta de 64 de ani.

  Sursa: arhiepiscopiaaradului.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.