Premiu uriaș câștigat de un român în Austria! „E unul dintre cei mai citați matematicieni din lume”

  de Special Arad | 21 iunie 2020, 9:18 AM | Internaţional | Regional

  0

  Adrian Constantin, un matematician originar din Timişoara şi stabilit în Austria, a obţinut cel mai valoros premiu acordat oamenilor de ştiinţă din Austria. La Timişoara, Adrian Constantin a urmat cursurile Liceului „Nikolaus Lenau”, care se poate mândri şi cu doi laureaţi ai Premiului Nobel: Herta Müller şi Stefan Hell.

  „Cel mai important premiu ştiinţific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câştigat de un matematician român, născut la Timişoara: Adrian Constantin”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Vlad Mixich, potrivit căruia „Adrian Constantin este unul dintre cei mai citaţi matematicieni din lume şi premiul Wittgenstein este considerat Nobelul Austriei: în juriu sunt laureaţi Nobel, câştigătorul e mediatizat şi cei mai importanţi politicieni austrieci se trag în poză cu el”.

  Potrivit lui Mixich, „în toată presa austriacă a fost anunţat că în acest an «un matematician născut în România» a câştigat prestigiosul premiu pentru cercetarea lui în domeniul modelării matematice a mişcării valurilor şi curenţilor, dar şi pentru numărul mare de cercetători de vârf care s-au format în echipa lui”.

  Imagini de la decernarea premiului obţinut de Adrian Constantin au fost publicate şi pe site-ul Universităţii din Viena, unde Adrian Constantin este profesor la Facultatea de Matematică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.