joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premii pentru elevii performanți, recunoștință pentru voluntarii din pandemie și aniversarea a 25 de ani de Talisman – toate într-o gală de excepție

  de Raluca Medeleanu | 21 noiembrie 2021, 10:54 AM | Cultură | Știri Arad

  0

  Aflat la a doua ediție, evenimentul pe care Asociația Europeanul împreună cu Remada și-l doresc să devină unul cu tradiție, a fost organizat după mari provocări, sâmbătă după-masă, în sala Filarmonicii Arad. Vorbim despre Gala „Comunitatea arădeană sprijină performanța” / „Balul Comunității arădene”, eveniment cultural filantropic prin care se dorește încurajarea tinerilor să se autodepășească.

  Structura evenimentului a fost una atipică, de aici și dificultățile în organizarea acestuia, despre care Aurelian Boit – principalul organizator – ne va povesti într-un interviu separat, fiind o serie de decernări de premii, intercalate cu momente artistice, muzicale și coregrafice. Publicul – format în majoritate din sponsorii evenimentului și anumiți invitați speciali – a fost restrâns la 30% din capacitatea sălii și a avut acces doar după ce a trecut prin verificarea certificatului verde la intrare. Sala a fost aranjată cu mese rotunde, unde oamenii au putut consuma băuturi și au stat fără mască, însă la deplasarea prin sală a fost necesară purtarea măștii de protecție.

  Elevii au fost premiați pe categorii: educație, cultură, sport, fiind aleși cei care au avut rezultate deosebite la olimpiade, concursuri, ori au reușit performanța de a obține media generală 10. Printre cei premiați s-a numărat și Tudor Lile, câștigător a două medalii de aur la Olimpiadele Internaționale din Rusia și Japonia, în acest an. De asemenea, el a avut și media generală 10 la Bacalaureat.

  De asemenea, două persoane adulte au fost omagiate pentru performanța în carieră sportivă: Gheorghe Piriș (președintele AMEFA) și Constantin Moldoveanu (cu deosebite performanțe la lupte libere). „Aș fi mândru ca sălile de sport să fie iar pline. Trimiteți copiii să facă sport! Sportul înseamnă sănătate pe termen lung”, a îndemnat Constantin Moldoveanu când i s-a înmânat diploma.

  O altă categorie specială de premii a fost oferită voluntarilor (studenți de la UVVG și UAV, respectiv medici de familie) care s-au alăturat campaniei desfășurată în perioada pandemiei „Împreună salvăm vieți”, coordonată de Asociația Europeanul și Asociația Sfântul Martin, prin intermediul căreia s-au oferit gratuit la domiciliul bolnavilor de Covid-19, la recomandarea medicului de familie, pulsoximetre și condensatoare de oxigen.

  În sală s-a aflat și celebrul doctor Virgil Musta (și el implicat în această campanie) care a luat cuvântul și le-a mulțumit tuturor pentru implicare:

  „Voluntariatul reprezintă un act de educație și responsabilitate socială important, care devine foarte necesar în momente de criză în care ne aflăm și noi în această perioadă foarte dificilă, de peste un an și jumătate, în perioada de pandemie când cu toții am avut de suferit. Dar o comunitate ca a dumneavoastră a reușit să se adune și să devină responsabilă, solidară, pentru a da o mână de ajutor și împreună să depășească aceste momente dificile. Printre acțiunile pe care le-ați desfășurat a fost și acest proiect «Împreună Salvăm Vieți» și într-adevăr s-au salvat vieți. Vă felicit și știu cât de dificilă este munca dumneavoastră! Vă mulțumesc! Dumneavoastră sunteți sprijinul nostru, al specialiștilor, în această luptă dificilă!”, a spus dr. Virgil Musta.

  Între momentele de premiere au avut loc și momente muzicale, susținute de premiatul Cor Eutherpe de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, respectiv reproduceri ale unor musicaluri celebre, dintre care „Phantom of the Opera”, „Grease” sau „Chicago” interpretate de studenți ai Facultății de Muzică din Timișoara, împreună cu Dragoș Moldovan – câștigătorul concursului „Vocea României” (vezi video de mai jos), o prezentare de modă  cu creațiile Atelierului „Mirabel”, respectiv momente de dans coregrafic cu membrii echipei de la Doma Art Style, despre care merită menționat că au obținut prima calificare din țară într-o semifinală mondială.

  Evenimentul s-a încheiat cu un concert Talisman și Filarmonica Arad (vezi video de mai jos), sub bagheta maestrului Marius Hristescu (cunoscut pentru colaborările sale cu Tudor Gheorghe). Trupa a celebrat 25 de ani de existență, iar concertul – primul dintr-un turneu național – nu este o exagerare să spunem că a fost sublim. Sonorizarea a fost impecabilă, făcându-ne să ne amintim că sala filarmonicii arădene avea faima în întreaga Europă pentru acustica sa excepțională. Melodiile celebre precum „Numai una”, „Atât de singur”, „N-am să te uit”, ori „De ziua ta” au sunat la un alt nivel prin alăturarea orchestrei Filarmonicii Arad, iar vocea lui Alin Oprea a avut o forță care a dat fiori. Finalul concertului i-a adus solistului și o surpriză, organizatorii împreună cu soția sa aducându-i un tort pentru a marca ziua lui de naștere, Alin împlinind chiar sâmbătă 50 de ani. Publicul i-a cântat „Mulți ani trăiască” și a primit și o diplomă, din partea comunității arădene, pentru întreaga sa activitate muzicală.

  Citește și:  Despre Balul Comunității Arădene. Aurelian Boit ne-a explicat cum s-a putut organiza un eveniment atipic în pandemie | Interviu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.