sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premierul Mihai Tudose și-a dat demisia: „Plec cu fruntea sus”

  de - | 16 ianuarie 2018, 8:44 AM | Politikos

  1

  Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a decis, după mai bine de cinci ore de discuții, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose. 60 de membri au votat împotriva premierului și doar patru persoane au fost în favoarea menținerii acestuia la guvernare. Premierul a precizat că își va depune demisia și nu va asigura interimatul.

  Guvernul a confirmat că premierul Mihai Tudose și-a depus demisia. Potrivit unor surse, și vicepremierul Marcel Ciolacu și-a depus demisia.

  „Premierul Mihai Tudose și-a înaintat în această seară demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidențiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens. Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis,  va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial,” se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

  PSD va anunța marți numele viitorului premier.

  Sursa: Vocea.biz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.