duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premierul, despre prelungirea vârstei de pensionare la 70 ani: „Nu este adevărat. Nici măcar nu am purtat discuții”

  de - | 2 februarie 2022, 3:12 PM | Naţional

  0

  Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi, au făcut miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, o serie de declaraţii privind asumarea răspunderii Executivului pe tema prelungirii vârstei de pensionare la 70 de ani, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă.

  „Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani. Nu este deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi din tot ceea ce ştim este vorba de o posibilitate dacă cineva doreşte să rămână în activitate. Guvernul nu a discutat şi nu poate să îşi asume răspunderea pe un astfel de demers”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

  „Aşa este. Nici în Coaliţie, nici în Guvern nu am avut această discuţie. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii este şi acum în lege. Există şi o bonificaţie, dacă rămâne doar în serviciu şi nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim acea bonificaţie sau să vedem în această reformă a pensiilor pe care trebuie să lucrăm alte prevevederi. Dar în acest momen şi din cauza ca speranţa de viaţa este scăzută în România, mult sub media UE. Nu susţinem acest proiect”, a declarat Budăi.

  Concret, a precizat din nou premierul, discuţiile purtate recent vizau neasumarea guvernamentală a proiectului de prelungire a vârstei de pensionare la 70 de ani.

  sursa: adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.