marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Premierii din Ungaria, Belgia și Croația și președintele Consiliului European vor fi primiți mâine de Iohannis la Cotroceni

  de - | 2 aprilie 2024, 7:10 PM | Politikos

  1

  Președintele Klaus Iohannis urmează să îi primească miercuri la o întâlnire la Palatul Cotroceni pe președintele Consiliului European Charles Michel și premierii din Ungaria – Viktor Orban, Belgia – Alexander De Croo și Croația – Andrej Plenković, scrie G4Media.

  Administrația Prezidențială a confirmat marți printr-un comunicat întâlnirea de miercuri de la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis va găzdui miercuri, la Palatul Cotroceni, împreună cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a Uniunii Europene, cu participarea Prim-ministrului Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a Prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, și a Prim-ministrului Republicii Croația, Andrej Plenković. Consultările organizate la București se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităților Uniunii Europene pentru perioada 2024-2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea și apărarea, implicarea la nivel mondial și extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienței și a competitivității Uniunii, se arată în comunicat.

  Vizita are loc cu trei luni înainte ca Ungaria să preia președinția rotativă a Uniunii Europene exact în perioada în care vor fi negociate funcțiile de conducere ale marilor instituții comunitare după alegeri – Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European, precum și funcțiile de comisari.

  Evenimentul este organizat pe fondul anunțului oficial al lui Iohannis privind candidatura la șefia NATO.

  Sursa: G4Media.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.