marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Filmul „Eu căpitan“, în premieră, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“

  de Special Arad | 1 aprilie 2024, 3:10 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Comunicat Primăria Arad. Filmul „Eu căpitan“/„Io Capitano“ (r. Matteo Garrone), nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film internațional, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

  Proiecția va avea loc vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 19.00. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

  Din dorința de a-și schimba destinul, doi tineri își riscă viața și pornesc într-o călătorie dramatică spre maturizare, plină de momente de tensiune și de curaj. Filmul conturează o epopee de o extraordinară umanitate, exploatând mijloacele expresive ale basmului și ale mitului pentru a relata una dintre tragediile vremurilor noastre, fără a uita, însă, de speranță.

  Conform criticilor, tânărul Seydou Sarr, premiat la Veneția pentru interpretarea sa, imprimă filmului o încărcătură emoțională copleșitoare.

  Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

   

  Premii:

  Leul de argint pentru cel mai tânăr actor – Marcello Mastroianni Award, Festivalul de Film de la Veneția 2023

  Cel mai bun film European (City of Donostia Audience Award), La San Sebastian Film Festival 2023

  Nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film internațional

   

  Sinopsis:

  Titlu original: Io Capitano

  Titlu internațional: Me Captain

  Titlu România: Eu căpitan

  2023, Italia, Belgia, Franța

  Gen: Dramă

  Regia: Matteo Garrone

  Distribuția: Seydou Sarr, Bamar Kane, Issaka Sawadogo

  Limba: Wolof, franceză

  Lansare în România: 22 martie 2024

  „Eu căpitan“/„Io Capitano“ spune povestea călătoriei pline de aventuri a lui Seydou și Moussa, doi tineri care pleacă din Dakar sperând să ajungă în Europa. O odisee contemporană prin pericolele deșertului, ororile centrelor de detenție din Libia și primejdiile mării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.