Premieră medicală: cercetătorii vor lansa primul vaccin împotriva malariei

  de Special Arad | 17 aprilie 2019, 8:45 AM | Internaţional

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Cercetătorii sunt pregătiți să lanseze un vaccin pentru malarie, boala care ucide anual o jumătate de milion de oameni. Soluția pentru boala provocată de mușcătura de țânțar a fost descoperită după trei decenii de cercetări continue.

  Este vorba despre compania GlaxoSmithKline şi partenerii săi, scrie Bloomberg citat de Business Magazine. 

  Până acum, testele arată că acest vaccin a vindecat patru din zece cazuri în timpul testelor la care au participat copii infectaţi.

  „Mobilizarea finanţării pentru aceste probleme majore şi pentru aceste soluţii care nu vor cunoaşte o oportunitate comercială în viitor reprezintă o provocare şi va deveni o provocare şi mai mare”, spune Thomas Breuer, chief medical officer, în cadrul diviziei de vaccinuri a Glaxo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.