luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră în sportul școlar: Aradul va găzdui două etape finale!

  de Dan Lazăr | 15 ianuarie 2020, 2:28 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) este competiția în care, an de an, elevii își dovedesc calitățile sportive, se bucură de experiențe binevenite, presărate cu fair-play sau cu mult trâmbițata socializare.

  În anul școlar 2019-2020, Aradul va găzdui, în premieră, două etape finale, la fotbal pe teren redus – băieți (învățământul primar) și pentatlon – echipe, feminin și masculin (învățământul liceal și profesional). Bineînțeles, Inspectoratul Școlar Arad (inspector de specialitate prof. Rodica Lucian) va fi și gazda unor etape zonale, județul nostru făcând parte din zona de Vest, alături de: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Alba.
  Tot cu două faze naționale punctează și: Constanța (oină F, oină B – gimnaziu), municipiul București (baschet B – gimanziu, fotbal F – liceu) și Vrancea (tenis de masă F și B – gimnaziu, handbal B – liceu). Cele mai multe etape naționale vor avea loc în județele Botoșani (cros – gimnaziu, cros F+B, oină F – liceu) și olt (minihandbal mixt – primar, fotbal B, tenis de masă B și F – liceu).

  COSR a trecut la ciclul primar

  Finalele Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la ciclul primar în cadrul disciplinelor: fotbal, handbal și atletism din acest an vor fi finanțate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR). Forul olimpic a organizat, timp de cini ani, competițiile la nivel gimnazial, însă se pare că Gimnaziada nu și-a atins scopul, astfel că aceste întreceri au revenit sub „pălăria” ONSȘ. În consecință, competițiile de badminton, tenis de masă și șah nu se vor mai organiza pe echipe mixte, ci la individual, fără a mai avea loc faza regională.

  Handbalul și baschetul liceal se pregătesc de start

  În ceea ce privește fazele județene, în 2019 s-au desfășurat cele la tetratlon – pentatlon  (câștigătoare: Sântana; respectiv „Pedagogic” la fete și „Ghiba” la băieți) și baschet (campioane „Artă” la feminin și LNI-Gen. 5 la băieți).
  În prima lună din noul an vor avea loc, printre altele, întreceri de handbal (Cupa MEC – licee, între 22-26 ianuarie, și ONSȘ – gimnaziu), baschetul la nivel liceal având programată ședința tehnică, cu 6 echipe feminine și 11 masculine la start.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.