Premieră în România, la Arad. S-a inaugurat Hub Mecler, unde se oferă cursuri gratuite de bărmănie, pentru a ridica nivelul ospitalității





Mecler Hospitality, coordonat de arădeanul Daniel Kosztandi, a lansat aseară, printr-un eveniment de socializare, un nou proiect menit să ridice nivelul serviciilor ospitaliere. Hub Mecler, situat în Palatul Herman, va oferi cursuri gratuite de bărmănie, de înaltă calitate, atât românilor cât și celor veniți din spațiul Non-UE, în 6 orașe din România, primul centru care își deschide porțile fiind la Arad.
Daniel Kosztandi are o experiență de 18 ani în domeniul bărmăniei, participând de-a lungul timpului la mai multe competiții de specialitate, precum Champions Flair Crash București, Bar Contest Oradea, Barmania București, Sofia Flair Competition Bulgaria, în anul 2019 obținând locul 4 la nivel european, la competiția Prepare to Flair – Roadhouse, din Londra.
A ajuns Chief Operating Officer (COO) a Mecler Hospitality Romania din august 2024, lună în care a început și creionarea acestui proiect care se va derula în Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, București și Constanța, alături de traineri de top din țară.
„Practic, ce vom face? Săptămânal, vom organiza cursuri de bărmănie. Suntem barmani de fapt și vrem să ajutăm comunitatea din România să se dezvolte armonios(…). Nu e un secret că, din păcate, Aradul suferă din punct de vedere al ospitalității, mai exact din punct de vedere al calității serviciilor. Noi la asta vrem să lucrăm și, împreună, să dezvoltăm toate proiectele noastre. Sunt trei ramuri importante în bartending: avem partea de barista/cafea, partea de mixologie și partea de flair bartending, adică partea aceea cu jonglerii, cu sticle, partea cea distractivă din bar. Este un proiect pe termen lung și foarte lung. Sper să vă placă ideea și conceptul”, a spus Daniel Kosztandi, COO Mecler Hospitality România.
Pentru a dezvolta industria ospitalității din Arad, l-a cooptat în proiectului Hub Mecler și pe barmanul Daniel Rusu.
„Vă așteptăm cu mare drag pe cei din domeniul HoReCa din Arad să învățăm împreună, să creștem împreună ca o comunitate, nu doar de barmani, ci de oameni din tot domeniul ospitalități”, a spus Daniel Rusu.
Flair Bartenting cu Flavius Lupu
Alături de echipă, pe partea de flair bartending s-a alăturat și un trainer de talie mondială, Flavius Lupu, care este chiar originar din Arad și care a instruit deja peste 2000 de barmani.
„Am crescut în Arad, dar sunt plecat de aproape 20 de ani. În acești ani, am participat la multe competiții internaționale. Pe moment, sunt acasă și aș vrea foarte mult să pot ajuta tineretul, oamenii care încep acum, sau pe toată lumea care e dispusă să învețe. De aceea m-am alăturat proiectului acesta, ca să creștem comunitatea și să ne putem bucura împreună de servicii”, a spus el.
Cursuri săptămânale gratuite
Practic, în spațiul amenajat pe Bulevardul Revoluției nr. 96 (cu intrare prin curtea Palatului Herman), vor fi organizate săptămânal cursuri gratuite în care se va explica tot ce înseamnă bartending-ul. Participanții nu vor învăța doar să prepare cocktailuri, ci vor descoperi și părțile mai puțin vizibile din acest domeniu, precum modul de organizare a barului, igiena barului și tot ce ține de o servire de calitate, inclusiv aspecte din istoria industriei. În paralel cu aceste cursuri săptămânale, vor fi organizate și master class-uri cu mai mulți barmani de nivel național și internațional.
Diplomele obținute, acreditate de Ministerul Educației, vor fi recunoscute la nivelul întregului spațiu european.
Hub-ul Mecler de la Arad este primul care și-a deschis porțile, urmând ca până în luna martie să se inaugureze pe rând și restul din cele 5 orașe. La Timișoara, de exemplu, trainerul principal va fi Leonardo Daia, care a participat și el la inaugurarea de la Arad
„M-am alăturat acestui frumos și fenomenal grup la rugămintea și invitația lui Dani. Activez în industria ospitalității, profesional, aș putea spune de 10 ani, dar activez de mai mult timp. De mai bine de 2 ani, vreau să fiu o sursă de inspirație pentru comunitatea HoReCa din Timișoara, dar aș prefera să fiu și pe național. O să fiu împreună cu grupul Mecler, prin toate canalele sociale, cât și pentru barmanii care vin din afara Uniunii Europene, care vor ajuta la o industrie HoReCa mult mai bună”, a spus Leonardo Daia.
Un aspect foarte important, pe lângă cursuri, este că toți cursanții vor fi sprijiniți cu resursele financiare necesare pentru a participa la competiții, care pot ajunge la sume foarte mari, din cauza brandurilor scumpe impuse pentru a fi folosite în prepararea băuturilor, respectiv costurile deplasărilor etc.
Cursurile de la Arad vor începe peste două săptămâni. Pentru înscrieri și mai multe informații legate de proiectul Mecler Hospitality, puteţi accesa site-ul www.meclerhospitality.ro.
Citește și:
Adina Don: „Au supravieţuit cei care au înţeles să muncească în continuare”
Comentariile portalului
"Bolojan a atras atenția că actualul context – caracterizat de îndatorare ridicată, dobânzi mari și o ușoară recesiune" Îndatorarea asta ridicată cui i se datorează ? Nu cumva celor (...)
nu mai taiati, escrocilor!!
Wow, ce stire! Mandra ca sunt romanca desi e haos in tara. Stai, parca se si schimb situatia in tara, in special in justitie, cand citesc stirea asta!!!