vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră în istoria BOR: Fostul episcop, trimis în judecată pentru viol și abuz sexual. Episcopia Hușilor, chemată în instanță

  de - | 22 decembrie 2020, 8:18 AM | Naţional

  0

  Episcopul ortodox retras Cornel Onilă a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Iași, care-l acuză de viol și agresiune sexuală asupra unui băiat care-i era elev la Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși, relatează HotNews.ro.

  Potrivit sursei citate, dosarul a apărut pe portalul instanțelor sub numărul 647/45/2020 și a fost înregistrat luni, 21 decembrie.

  Alături de Onilă va fi judecat și fostul călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru, acuzat că l-a violat, la rândul său, pe același elev abuzat și de Preasfințitul Corneliu. În plus de asta, monahul Jitaru se pare că ar mai fi violat alți doi seminariști.

  Cele trei victime ale abuzurilor sexuale comise în tandem de episcopul și arhimandritul BOR le cer agresorilor daune în valoare de 500.000 de euro.

  Pentru a se asigura că daunele solicitate în procesul penal vor fi acoperite, procurorii au introdus în dosar, la cererea victimelor, conform procedurii, Episcopia Hușilor și Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși, în calitate de părți responsabile civilmente.

  Este pentru prima oară în istoria Bisericii Ortodoxe Române când un arhiereu este trimis în judecată pentru viol.

  O altă premieră este aceea că o eparhie BOR, Episcopia Hușilor, este chemată să răspundă în instanță pentru agresiunile sexuale comise de ierarhul care o conducea și de un călugăr cu cel mai înalt rang, protejat al episcopului, mai arată sursa citată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.