marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prefectura Arad anunță programul Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri

  de Special Arad | 21 noiembrie 2018, 3:36 PM | Recomandările editorilor

  0

  Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Instituția Prefectului – Județul Arad, împreună cu toate structurile locale aparținând sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională din municipiul și județul Arad, îi invită pe toți cetățenii Aradului să participle la evenimentele programate cu acest prilej, în 1 Decembrie 2018.

  Manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor debuta la ora 0830 , cu o Ceremonie militară și religioasă desfășurată la „Crucea Martirilor Unirii” din Parcul Eminescu din municipiu. Aceasta va începe propriu-zis după primirea primirea oficialităţilor, cu Prezentarea Onorului, Salutul Drapelului de Luptă și Intonarea Imnului Național al României. Serviciul religios va fi oficiat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu/ Preasfințitul Părinte Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al garnizoanei Arad. La final vor avea loc depuneri de coroane.

  Cu începere de la ora 0930, pe Platoul din fața Palatului Administrativ al Municipiului Arad va fi prezentat Onorul , urmat de salutul drapelului și apoi intonarea Imnului Național al României (de către corul bărbătesc „Atanasie Lipovan”, dirijat de Arhid. Asist. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean). Vor urma o serie de alocuțiuni ale oficialităților, urmate de un program artistic. Momentul va fi încheiat cu defilarea gărzii comune (defilarea detașamentelor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Vasile Goldiș” Arad și Serviciului de Ambulanță Județean Arad) și a tehnicii militare, în Piața Palatului Administrativ al Municipiului Arad.

  Manifestările vor continua, la ora 1045, la mormintele ,,Corifeilor Marii Uniri”: Vasile Goldiş, Ștefan Cicio Pop  şi Ioan Suciu, din Cimitirul Eternitatea, unde se vor depune coroane de flori. Și aici, după primirea oficialităţilor, salutul Drapelului de Luptă și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu/ Preasfințitul Părinte Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al garnizoanei Arad. La final va defila garda comună (defilarea detașamentelor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, respectiv Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Vasile Goldiș” Arad).

  Evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor culmina, la ora 18.00, cu Retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, pe traseul: Palatul Administrativ – Bulevardul Revoluției – Teatrul de stat „Ioan Slavici” – Piața Avram Iancu – str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Cazarma Cetate.

  „Întrucât la 1 Decembrie vom da glas, prin toate manifestările organizate, celor mai nobile sentimente de românism, având în suflete și profunda vibrație a evenimentului major celebrat anul acesta și anume Centenarul Marii Uniri, îi invit, împreună cu toate structurile locale aparținând sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională din municipiul și județul Arad, pe toți arădenii în inimile cărora bate o inimă românească să ni se alăture și să trăim aceste emoții deosebite împreună!” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad.

  1 2 2 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.