marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prefectura a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în ședință, pentru problema critică a gunoiului neridicat din zonele 2 (Chişineu Criş) şi 5 (Lipova)

  de Special Arad | 1 iulie 2019, 8:39 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Comunicat. Luni, 1 iulie, la Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, pe tema problemelor generate de întreruperea activității de colectare și transport a deșeurilor de către operatorul de salubritate din zonele 2 (Chişineu-Criş) şi 5 (Lipova), prin afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului.

  La şedinţă au participat toţi membrii CJSU, DSU, primarii celor 24 de unităţi administrativ-teritoriale afectate, reprezentanţi ai ADI-SIGD, reprezentantul Consiliul Județean Arad precum și reprezentanții firmei Sc FCC Environment România Srl.
  În cadrul întâlnirii s-a constatat existenţa unei situaţii de urgenţă la nivelul celor 24 de u.a.t.-uri, drept urmare CJSU a hotărât următoarele:

  -ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad va dispune măsurile legale, în regim de urgență, pentru asigurarea continuității activității de colectare și transport la staţiile de sortare a deșeurilor din zonele 2 și 5, prin delegarea temporară a serviciului către un operator autorizat, până la desemnarea printr-o procedură de achiziție publică a unui nou operator;
  -ADI-SIGD va informa zilnic Prefectul județului Arad, în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Arad, despre situația existentă la nivelul celor două zone;
  -Direcția de Sănătate Publică a județului Arad, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Garda de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad vor monitoriza permanent și vor informa Prefectul județului Arad despre situația existentă la nivelul zonelor 2 și 5.

  Citește și Cetățenii din Lipova au ajuns la limita răbdării în problema gunoiului și se întâlnesc astăzi pentru a cere instituțiilor să intervină

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.