Prefectura a instituit o comisie de control pentru a verifica salubrizarea râurilor

  de Special Arad | 26 May 2021, 2:50 PM | Știri Arad

  0

  Garda de Mediu

  În baza ordinului Prefectului județului Arad, Toth Csaba, a fost constituită o comisie mixtă de control pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de ape și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități.

  Comisia de verificare este constituită din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Arad, Serviciul de Gospodărirea a Apelor Arad, ISU-Arad, Instituția Prefectului Arad și Garda Forestieră.

  Astfel, în perioada 18.05-25.05.2021 au fost efectuate controale în Bazinul Hidrografic Mureș, respectiv pe CL Păuliș, Lipova, Bârzava, Conop, Vărădia de Mureș și Petriș.

  Datorită cantităților mari de precipitații din ultima perioadă, au fost constatate pe unele poțiuni ale cursurilor de apă cantități de material lemnos care îngreunau scurgerea apelor.

  Au fost dispuse Primăriilor UAT-urilor pe raza cărora s-au constatat respectivele depuneri, salubrizarea și curățarea de urgență a albiilor, în caz contrar urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor legale.

  Controalele vor continua în perioada următoare pe cursurile de ape situate în Bazinul Hidrografic Crișuri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.