sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prefectura a declarat situație de urgență pentru a debloca ridicarea gunoiului în zonele Ineu și Sebiș

  de Special Arad | 19 februarie 2020, 5:29 PM | Administraţie

  2

  Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în contextul întreruperii activității de colectare și transport a deșeurilor de către operatorul de salubritate din zonele 3 (Ineu) şi 4 (Sebiș), societatea comercială Activ Salubritate S.A., acest fapt fiind de natură să afecteze sănătatea populației și să producă poluarea mediului înconjurător.

  În acest context, la propunerea ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad, a Comisariatului Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, dar și la cererea primarilor din cele 29 de unități administrativ-teritoriale afectate, Prefectul Gheorghe Stoian a supus votului o hotărâre prin care se constată situația de urgență de la nivelul localităților din cele două zone ale județului și se oferă cadrul legal necesar pentru desfășurarea colectării și transportului deșeurilor în prima etapă de către primării, prin resurse proprii. Primăriile vor colecta și transporta deșeurile la stațiile de sortare până când ADI-SIGD va efectua, printr-o procedură de urgență, delegarea temporară a serviciului către un operator autorizat, situație care va dura până la desemnarea printr-o procedură de achiziție publică competitivă a unui nou operator.

  Prin hotărârea adoptată astăzi s-a mai stabilit că ADI-SIGD va informa zilnic Prefectul Județului Arad, în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Arad, despre măsurile aplicate. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad vor monitoriza permanent și vor informa Prefectul Județului Arad despre situația existentă la nivelul zonelor 3 și 4.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum Dumnezeu este stare de „urgenta”, cand se stie de 3 luni (din noiembrie2019 ) ca Activ nu mai face celectare incepand cu mijlocul lui februarie 2020? Autoritatile noastre sunt mereu surprinse de lucruri care se stiu prea bine… ma intreb ce face de fapt prefectura, care are rolul de asigurare a faptului ca sunt respectate legile?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.